Spectres - Utopia (2016)

Canada
Label: Deranged

1. New Buildings (3:32)
  2. Strange Weather (3:27)
  3. Vertigo (4:06)
  4. Daniel (4:37)
  5. Figures in the Sand (3:48)
  6. Revisions (3:29)
  7. Crosses and Wreathes (5:13)
  8. 16 Years (4:39)
Dit album is wat steviger dan de opvolger Nostalgia. Meer postpunk/gothic rock. Puik gitaarwerk, stuwende bas en bijbehorende ritmesessies. De 'sturm und drang' bevalt me wel en past helemaal in het plaatje van de vroege jaren 80. Voor liefhebbers zeker eens het beluisteren waard.

UTOPIA | SPECTRES - spectresvancouver.bandcamp.com

Deze band vertegenwoordigt het old school postpunk geluid als geen ander wat hedendaagse bands betreft. Helaas een wat ondergewaardeerde band en onterecht. Het is eigenlijk een combinatie van vroege postpunk en de latere gothic rock van de jaren 80 en 90. Vergelijkingen zijn gemakkelijk gemaakt en doe ik dan ook niet. Wat mij betreft een van de betere bands in het genre. Dit album is net als de voorganger en opvolger weer een aangename luisterbeurt als dit genre je aan het hart ligt. Een halfje erbij.