Open Field - O.F. II (2017)

1 stem

Label: Arcos

1. Negative Panic (3:54)
  2. W.B. in Reverse (4:11)
  3. Hi-C (2:39)
  4. Hybrid Children (3:18)
  5. Radical Chapters (2:20)
  6. Taurig Bridge (0:57)
  7. Taurig (4:27)
  8. Blood Circus (4:16)
  9. Elements (5:09)
  10. Hybrid Tonal (3:16)
  11. Gods Are Broken (3:01)
avatar van philtuper
Een beetje onder de radar maar daarom niet minder interessant. Kenneth Stephenson (voorheen zanger/gitarist van het ondergewaardeerde The Kingsbury Manx) brengt nu al een paar jaar muziek uit op Bandcamp onder de naam Open Field. En eigenlijk verdienen zijn albums veel meer aandavht, vandaar dat ik ze op MuMe heb gezet. Pastorale folky psychedelica met een vleugje Americana, het ligt wel in het verlengde van het eerder genoemde The Kingsbury Manx. Soms klinkt er in de verte zelfs een vleugje oude Pink Floyd door. Prijsnummer is voor mij toch wel het prachtige Blood Circus, een nummer met een Sparklehose-achtige schoonheid, melancholisch en toch ook een beetje eerie. Misschien iets voor likeahurricane, en Dibbel?