Rotten Sound - Under Pressure (1997)

Finland
Label: Repulse

1. Dominion (1:56)
  2. Controlled Mind (1:21)
  3. Stages (2:14)
  4. Under Pressure (2:00)
  5. I, a Product (1:20)
  6. Insomnia (1:39)
  7. Natural (2:03)
  8. Skinsaw (1:39)
  9. Corporate Fuck (1:18)
  10. Vicious Circle (2:10)
  11. Social Rinse (1:55)
  12. Debility (1:51)
  13. Principles of Abuse (1:32)
  14. Saviour-Pressurewave (2:04)
  15. Jesus Christ Fan Club (1:29)
  16. Loosin' Face (1:46)
  17. Renewer (1:23)
  18. Subordinated (1:02)
  19. Shut Down (2:38)
  20. Affected (1:51)
  21. Nerves (1:15)
  22. Guard of the Paradise (3:58)
avatar van Lau1986
Under pressure is het debuut album van de Finse band Rotten Sound. Het album laat vooral horen dat de band nog zoekende is en nog ver verwijderd is van de grindcore die wij vandaag de dag van de band kennen. Het album klinkt eigenlijk als een death metal band gemixt met wat pro-pain (vooral de vocalen). Wat ook niet helpt is dat de productie gortdroog is wat het luisteren niet prettiger maakt. Daarnaast is de speeltijd ook behoorlijk lang.

avatar van B.Robertson
Rotten Sound debuteert hier m.i. niet onverdienstelijk, al gingen er nog wat EP's en splits aan vooraf. Staat me bij dat het wat een death-grindband is, maar die hardcore van Pro-Pain hoor ik op Under Pressure ook wel terug en dat bevalt me wel. Op LP vind ik die productie wel te doen, heb wel drogere producties gehoord, maar mijn exemplaar is een heruitgave uit 2016; wie weet is het geluid opgeschoond. Mooi uitgevoerd met openklapbare hoes + teksten en donkerblauw vinyl. Zit inderdaad een behoorlijke speelduur aan muziek die veel van hetzelfde is, maar dat deert me niet. Grindcore valt er zo hier en daar ook terug in te horen en geheel volgens traditie van dat genre komen er geen gitaarsolo's aan te pas. Nummers zitten al op een lengte van grindcore die het korte liedjes stadium ontgroeid is.