Eyes - Eyes (1990)

Label: Curb

1. Callin' All Girls (4:16)
  2. Every Single Minute (4:47)
  3. Don't Turn Around (4:17)
  4. Miss Demeanor (4:25)
  5. Young and Innocent (5:25)
  6. Walkin' Fire (4:02)
  7. Wired 4 Love (5:05)
  8. Nobody Said It Was Easy (4:01)
  9. Can't Get Enough (4:13)
  10. Start Livin' (4:16)
  11. Somebody 2 Love * (2:07)
AOR_Lover
De wikipedia link verwijst naar James Christian. Nou ben ik daar ook een enorme fan van maar in dit geval klopt het niet.

avatar van BlauweVla
Op Discogs staat dat deze Eyes niet verward moeten worden met een andere (jaren 70) Eyes, waar James Christian bandlid van was. Met als toevoeging dat Christian in beide Eyes zanger geweest zou zijn. Misschien was hij bij deze Eyes zanger voordat Jeff Scott Soto erbij kwam? Iemand meer informatie hierover?

avatar van Von Helsing
James Christian zat in L.A. Rocks samen met bassist Chuck Wright in 1986, beide stapte over naar Guiffria die later weer de naam veranderde in House of Lords.

L.A. Rocks veranderde de naam in Eyes, Guiffria in House of Lords, nadat Christian dus David Glenn Eisley verving in Guiffria, op advies van Gene Simmons.

Het debuut van House of Lords was in eerste instantie bedoelt als de comeback van Guiffria.

avatar van BlauweVla
Dus met deze Eyes heeft James Christian niets te maken, ook geen achtergrond zang of iets dergelijks? Ik weet wel dat Jeff Scott Soto achtergrondzang deed op de eerst House of Lords plaat, wat op die hoes ook nergens is terug te vinden

avatar van Von Helsing
Ik heb geen idee of Christian achtergrond vocalen doet op dit album, Soto is inderdaad wel aanwezig bij House of Lords, net zoals Paul Stanley op Call My Name.

avatar van gaucho
Het CD-boekje geeft er geen uitsluitsel over; daar kom ik de naam van James Christian niet tegen. Maar zover waren jullie waarschijnlijk zelf ook al.

Toch denk ik dat Discogs gelijk heeft: in mijn herinnering maakte James Christian aanvankelijk (van '86 tot '88 ongeveer) deel uit van deze Eyes, totdat hij door Gregg Giuffria werd weggelokt naar zijn nieuwe band, die later House of Lords ging heten. Jeff Scott Soto werd de plaatsvervanger van Christian en in die samenstelling namen ze het eerste album op.

Ik kom daar online overigens niet veel over tegen. Zelfs de doorgaans zeer gedetailleerde Encyclopaedia Metallum meldt er niets over, want die heeft de band Eyes helemaal niet opgenomen, tot mijn verwondering. Niet metal genoeg, waarschijnlijk.
Wel vond ik deze recensie, waarin staat: Jeff Scott Soto joined Eyes as a replacement for James Christian, who left to front House of Lords.
Zegt ook niet alles, maar ze melden ook dat Marcel Jacob op het merendeel van de nummers bas speelde, hoewel hij daar de credits niet voor krijgt in het CD-boekje. Dus ze lijken me wel goed geïnformeerd. Allemaal: voor wat het waard is, maar ik denk dat het klopt.

Ik kan me trouwens wel goed vinden in die recensie: als je houdt van het soort hardrock dat eind jaren tachtig, begin jaren negentig werd gemaakt, net voordat die hele lichting bands werd weggevaagd door de grunge, kun je je hier geen buil aan vallen. Een paar toppers en een paar iets mindere nummers, plus die fantastische a capella afsluiter, waarin JSS ten overvloede nog eens toont wat een geweldige zanger hij is. Geen topper in het genre, maar wel een behoorlijke subtopper.

avatar van gaucho
Ha, gevonden! Hier staat het hele verhaal, verteld door de betrokkene zelf: The Official James Christian Website - jameschristianmusic.com

Samengevat: James Christian verving in L.A. Rocks de oude zanger Jeff Scott Soto (die was dus al eerder in beeld), maar stapte over naar House of Lords, nadat hij door die band benaderd was. Hij vond ze muzikaal van een veel hoger niveau. Waarna Aldy Damien de bandnaam L.A. Rocks veranderde in Eyes, volgens James Christian 'they ripped off the name of my old band'. Vervolgens recruteerden de leden van het nieuwe Eyes Jeff Scott Soto en namen ze dit debuutalbum op. Kunt u het nog volgen? Alle details staan in dat interessante verhaal van JC.

avatar van MetalMike
Lekkere plaat, niet heel veel bijzonders. Weet nog dat er in de Aardschok hierover gepraat werd (JFS zat in tenslotte), ik moest en zou dus de plaat horen. Nooit gebeurd tot een jaar of twee geleden... en ik heb niet veel gemist. Zit voor mij tussen de 2.5 en 3 sterren in. Ik moet wel zeggen dan ik een stuk of drie nummerw nog vaak draai en dan met name "Every Single Minute"... wat is dat toch een ongelooflijk rete-catchy nummer zeg!!!