The Greatest Hits '91-3-Vol. 1 (1991)

Label: EVA

1. Army of Lovers - Crucified (3:33)
  2. PM Dawn - Set Adrift on Memory Bliss (3:59)
  3. Incognito - Always There (3:34)

met Jocelyn Brown

4. Culture Beat - No Deeper Meaning (4:09)
  5. Heavy D, en The Boyz - Now That We Found Love (4:18)
  6. Frankie Knuckles - The Whistle Song (4:13)
  7. Bomb the Bass - Winter in July (4:30)
  8. Jesus Loves You - Generations of Love (3:58)
  9. Gipsy Kings - Baila Me (3:45)
  10. Juan Luis Guerra - Burbujas de Amor (4:10)
  11. Scorpions - Send Me an Angel (4:32)
  12. Paula Abdul - Rush Rush (4:54)
  13. Lenny Kravitz - It Ain't over Till It's Over (4:01)
  14. Roxette - Fading Like a Flower (3:50)
  15. R.E.M. - Shiny Happy People (3:44)
  16. Level 42 - Guaranteed (3:55)
  17. Seal - The Beginning (4:08)
  18. Cher - Love and Understanding (4:42)
avatar van Safri
Geen verkeerde cd. Vooral dat nummer van Knuckles is een klassieker.

avatar van musicfriek
Jammer dat het project van Boy George zo kort geduurd heeft. Generations of Love vind ik nog steeds een erg lekker nummer.

avatar van Safri
Welk project?

Jesus Loves You.

avatar van tnf
tnf
Eigenlijk een van de leukste delen uit de reeks. Paula Abdul skip ik (echt té gruwelijk), maar het overgrote gedeelte klinkt niet verkeerd.

*Bezit alle delen van 1990 t/m 1994*

avatar van musicfriek
Ik was als 15-jarige helemaal waus van Paula Abdul... Heb haar albums ook nog steeds (die stof liggen te happen nu). Jaren later besefte ik pas hoe vals ze eigenlijk wel niet zong. Rush Rush is daar een goed voorbeeld van

Ik heb toevallig alles van Paula Abdul. Een klasgenootje had alles dubbel en ik mocht de eerste drie albums wel hebben. Heb altijd wel een zwak voor haar gehad (Opposites Attract was ook een van mijn eerste plaatjes die ik kocht) en met name Vibeology vind ik nog erg goed.

avatar van musicfriek
Zomer 1991, dit was voor mij het album wat ik helemaal kapotgedraaid heb. Tsja, met nummertjes als Incognito, PM Dawn, Heavy D, Jesus Loves You, Gipsy Kings en Juan de Luis Guerra (nog steeds prachtig! ) kan ook weinig mis gaan. Doe het ubervrolijke Shiny Happy People erbij een heerlijke rockballad a la Fading Like a Flower en men heeft een alleraardigst deel

avatar van kaztor
musicfriek schreef:

Zong ze dan? Army Of Lovers vond ik erg leuk.

Ik heb 3 albums van Paula Abdul en ook nog een vinylsingle van Opposites Attract. Dat was een van de eerste grote hits die ik kocht (de andere 2 waren Ice Ice Baby en Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Know).

Moet wel zeggen dat ik ze van een middelbare schoolvriendje cadeau heb gekregen (hij had ze dubbel ). Videology vind ik nog steeds een fantastische single eigenlijk... Rush Rush kan ik ook nog goed hebben.

Verder een leuke verzamelaar dit. 4 springt er voor mij bovenuit, 7, 14, 15 en 17 zijn ook prima. Bij deze moet ik altijd erg terugdenken aan een gedenkwaardig zomerkamp en dat maakt dat ik zelfs zoiets als nummer 10 nog kan waarderen.

avatar van FunkStar
Deze vandaag nog uit de kast getrokken, heerlijke verzamelaar!
Lekker gevarieerd ook! Het nummer Winter In July is een wonderschoon nummer.

avatar van LucM
Deze verzamelaar is best te doen, de nummers van Lenny Kravitz en R.E.M. vind ik de beste. Tracks 9 en 10 zijn zomerse nummers, Army of Lovers vond ik ook niet mis.
De adoratie voor Paula Abdul heb ik nooit begrepen. Een erg matige zangeres, zeker vergeleken met Cher (18) of Marie Fredriksson van Roxette (14).

avatar van Dibbel
Maar deze heb ik wel en deze is al een stuk minder dan de vorige.
De goede nummers hier zijn van R.E.M., Scorpions, Bomb The Bass, PM Dawn (met True van Spandau Ballet erin), Lenny Kravitz, Roxette en het heerlijk foute Army Of Lovers (heb die CD ook nog).
In de categorie redelijk hebben we dan Level 42, Seal, Juan Luis Guerra, Jesus Loves You (Boy George) en Gipsy Kings (alleen in de zomer).
De rest is al niet veel meer en gaat in dalende lijn van Cher, Paula Abdul, Incognito, Frankie Knucklesen Culture Beat naar de vreselijke cover van Now That We've Found Love (vooral bekend van Third World) van Heavy D.
3 sterren dus.

avatar van pureshores
Dit deel is al beduidend minder dan de 1990 en eerste 1991 delen.
Meer nummers maar dat betekend niet dat de kwaliteit toeneemt.

Aardige singles van Heavy D, Level 42, Jesus Loves You en Frankie Knuckles.
Een heerlijke zomerhit van PM Dawn en Incognito is een classic.

Dan een niemendalletje van Culture Beat 1e line up met de Tears For Fears sample en Bomb The bass wat ik toen geweldig vond, maar nu vrij suf. En dan heb je het wel gehad.

Beste nummer: PM Dawn-Set adrift on memory bliss
Slechtste nummer: Roxette-Fading like a flower (hetzelfde als de meeste Roxette ballads/midtempo)

avatar van vigil
Ik vind t wel een fijne Roxette, ook wel goede jeugdherinneringen aan.

Mijn vinkjes zijn voor 3, 7, 14 en 17

avatar van tnf
tnf
M'n enthousiasme over deze cd was in 2007 wat groter dan nu. Maar met name 3, 8, 13, 15 en 17 mogen er nog steeds wezen.

Sommige anderen, zoals die van Culture Beat, ook wel. Het meeste wat erop staat is sowieso niet slecht gemaakt. Maar een opvallende niks-aan-de-hand-ondertoon domineert op dit schijfje, en ook op andere verzamelaars uit die tijd, valt me nu op. Iets meer tegenwicht had voor mezelf geen kwaad gekund.

En die van Paula Abdul blijft een matig gezongen draak.

Pm Dawn echt goed, check hun 4 albums!

avatar van Poles Apart
En deze heb ik op CD. Altijd een zwak gehad voor het nummer (en album!) van Juan Luis Guerra. Vind dat nog altijd een fraai nummer.

Lekker zomers ja

avatar van pureshores
Leonidas55 schreef:
Pm Dawn echt goed, check hun 4 albums!

A watcher's point of view is ook heel leuk, maar deed nog niet veel (voor de doorbraak kwam.)

Klopt lekker nummer is dat