Frank Zappa - Joe's Xmasage (2005)

Label: Vaulternative

1. Mormon Xmas Dance Report (1:51)
  2. Prelude to ''The Purse'' (2:24)
  3. Mr. Clean [Alternate Mix] (2:04)
  4. Why Don'tcha Do Me Right (5:01)
  5. The Muthers / Power Trio (3:15)
  6. The Purse (11:38)
  7. The Moon Will Never Be the Same (1:10)
  8. GTR Trio (11:21)
  9. Suckit Rockit (4:11)
  10. Mousie's First Xmas (0:56)
  11. The Uncle Frankie Show (11:42)
avatar van ricardo
Zouden dit vervolgen van verschillende concerten zijn? samen met Corsage en Domage,ik denk dat Aarum ons daar wel meer over kan vertellen.Volgens mij bevat deze plaat samen met de andere 2 wel nieuw werk,maar of het nou studio of live is dat blijft gissen.

avatar van kaztor
Dit komt, naar ik weet, uit Zappa's pre-Freak Out-periode. Oer-Zappa, dus, en ik denk dat het uitprobeerseltjes en vroege live-opnames zijn.
Voer voor Zapparchivisten, dus.

avatar van Pruimpit
Deze cd bevat inderdaad hele vroege opnames uit het begin van de jaren 60, de tijd dat Zappa zijn eigen studio'tje in Cucamonga had.

Op zich zijn het wel geinige opnames, en een deel kennen we ook al in ingekorte vorm van de 'Mystery Box'-verzamelaar. 'GTR trio' is leuk, want je kunt horen dat Zappa ook heel jong al een behoorlijk goede gitarist was. In de 'Uncle Frankie'-show horen we Zappa als hilarische presentator van een radioprogramma.

Helaas ook een hoop melig en half onverstaanbaar geklets dat je na één keer beluisteren niet snel zal willen terughoren ('The Purse').

Al met al niet echt een must-have. Het is vooral iets voor Zappa-completisten, dus iets voor onderaan de boodschappenlijst.

avatar van dennisversteeg
De 'Joe's Corsaga' serie is natuurlijk vooral bedoeld voor Zappa-archivisten en laten uniek materiaal horen met veel studiogepraat er tussen, maar deze vind ik de minste van de hele serie. Uiteindelijk is de muziek het belangrijkste en die laat hier wel wat sporen horen van het latere geniale werk, maar daar is het ook wel mee gezegd. De andere delen hebben iets meer substantie.

avatar van freakey
dennisversteeg schreef:

Ik vind vooral deze Frank Zappa - Joe's Domage (2004) Zappa onwaardig, dat is op geen enkele manier bedoeld om door de buitenwereld gehoord te worden, hadden ze dus ook nooit uit mogen brengen...

avatar van dennisversteeg
freakey schreef:

Op zich heb je gelijk, maar mijn liefde voor de Wazooperiode maakt Domage misschien wel mijn favoriete release uit de serie..

avatar van Stalin
Als Freakey een release Zappa onwaardig noemt, dan moet het wel erg slecht zijn...