Paul Weller - Illumination (2003)

Label: Island

1. Going Places (3:34)
  2. A Bullet for Everyone (4:11)
  3. Leafy Mysteries (3:06)
  4. It's Written in the Stars (3:11)
  5. Who Brings Joy (3:30)
  6. Now the Night Is Here (3:53)
  7. Spring (At Last) (2:28)
  8. One X One (5:35)
  9. Bag Man (3:22)
  10. All Good Books (3:25)
  11. Call Me No 5 (3:28)
  12. Standing Out in the Universe (4:50)
  13. Illumination (3:05)
  14. Horseshoe Drama * (3:38)
  15. Push Button, Automatic * (3:21)
  16. Talisman * (3:45)
na herhaaldelijk luisteren vind ik dit zijn minste plaat

EVANSHEWSON
tondeman schreef:
na herhaaldelijk luisteren vind ik dit zijn minste plaat

Raar, vind het juist één van de betere...

4.5 sterren!

tondeman
Enkele liedjes liedje daargelaten vind ik het vooral saai, en dat duet met Kelly Jones dat moet ie gewoon niet doen.

avatar van Droombolus
tondeman schreef:
dat duet met Kelly Jones dat moet ie gewoon niet doen.

Dat ben ik helemaal met je eens, maar voor de rest vind ik Illumination een verademing na Heavy Soul & Heliocentric die op mij kwa totaal gebeuren nogal inspiratieloos overkomen.

Hier hoor ik lekker frisse liedjes die met liefde zijn opgenomen. Zo te horen heeft Weller gekozen voor een direkte benadering waarbij hij zo veel mogelijk gaat voor enthousiame in plaats van perfektie. Het enige min puntje vind ik dat hij af en toe daar een beetje in doorgeslagen is en dat er wel wat kritieser naar het eindprodukt geluisterd had mogen worden. Dat mag vooral co-producer Simon Dine zich aanrekenen ......

tondeman
Hmm, heb net het probleem dat deze me ietsje te gelikt en MOR klinkt. Heavy Soul is dan net weer een zware favoriet van me... Heliocentric lijdt iig wel wat onder die overvloedige strijkers en minimum aan afwisseling tussen liedjes.

Father McKenzie
Stevig en goed uitgebalanceerd Weller-album. It's Written in the Stars, gebouwd op die gewèldige sample, is groots.
Call Me N°5 en Standing Out in The universe zijn machtige rockers, en zo staan er hier meer op, gevarieerd met af en toe een ingetogen song.
Weller ten voeten uit. Mooie plaat.

avatar van SemdeJong
Ken de muziek van Paul Weller niet al te goed maar dit album luistert prettig weg.