Joe Henderson - Page One (1963)

Jazz
Label: Blue Note

1. Blue Bossa (8:03)
  2. La Mesha (9:10)
  3. Homestretch (4:15)
  4. Recorda Me (6:03)
  5. Jinrikisha (7:24)
  6. Out of the Night (7:23)
avatar van Osiris Apis
Deze plaat bevalt me erg goed, na 1 keer luisteren. Ik vind het vergelijkbaar met Lee Morgan - Sidewinder. En dat is mijn favoriete jazz-album. En Joe Henderson speelde ook op dat album.

avatar van Osiris Apis
Ik heb een filmpje gevonden van een Korean die 'Blue Bossa' op 2 gitaren speelt.

pretfrit
Sfeervol "bop" album met latin invloeden. Henderson staat aan het begin van zijn cariere en kleurt nog netjes binnen de lijntjes. Sterker nog, de sterrollen op dit album zijn voor McCoy Tyner op piano en Dorham (die ook 2 composities schreef) op trompet.

Aanrader voor liefhebbers van niet al te ruige sfeerjazz

avatar van Deren Bliksem
Fantastisch album. Weet er verder niet veel meer van te maken.

avatar van heartofsoul
Naar dit album luister ik al de hele week. Bij de tweede draaibeurt was ik "hooked". Wat een prachtige toon heeft de tenorist Joe Henderson toch, en daarbij komt dat Kenny Dorham op trompet prachtig weerwerk geeft. Over de andere musici heb ik ook geen klagen (Butch Warren, bas en Pete LaRoca, drums), en niet te vergeten de erg mooie pianopartijen van McCoy Tyner. Ik begin vast met vier sterren voor deze zeer fijne bopplaat - en dan te bedenken dat Henderson met dit album aan het begin van zijn carrière stond. Heb ik nog heel wat te beluisteren...

Mssr Renard
Deze plaat staat inderdaad helemaal bol van de McCoy en Dorham-solo's, en dat is absoluut geen straf.

Is het iemand opgevallen dat McCoy desondanks niet op de plaathoes staat vermeld? Wikipedia leert mij dat dat komt omdat McCoy nog op contract stond bij Impulse!. Dan kom je er vanaf met een mager etc.

Nu ja, wij weten dat hij meespeelt. Verder is deze plaat een leuke mix van hardbop en (op de eerste song) bossa nova. Recorde Me is volgens mij ook gewoon een bossa nova. Het schijnt verboden te zijn om een bossa te scharen onder de latin-stijlen, omdat het van oorsprong Braziliaans is.

Mssr Renard
Ook een ontzettend iconische hoes. Joe een echte cool cat. Ik heb deze nu ook op mijn te-kopen-lijst gezet. Omdat het Blue Note is, is er vast een classic-series-editie ergens te krijgen.

Soledad
Mssr Renard schreef:

Check, precies in die serie en die klinkt fantastisch!

Mssr Renard
Uit het mapje 'nog aan te schaffen', in het mapje 'jazz op vinyl'.

En oh wat klinkt ie mooi en warm en kraakhelder.
En daarmee gaat ook mijn stem omhoog.