Ja, helemaal gelijk heb je. Deze stem van mij stamt van 3 jaar geleden toen ik Chicago house nog niet zo lang aan het verkennen was. Wist wel dat het een cultstatus had, maar kon me niet geheel in de stijl verplaatsen. 3.5* gaf verder wel aan dat ik het zeker goed vond. 'In A Vision' had ik als favoriet aangevinkt. Blijft nog steeds erg goed nu ik 'm opzet, maar de rest van de tracks kan ik nu ook meer de speciaalheid van inzien, hoewel ik vermoed dat een vinyl versie de nummers naar een nog hoger plan gaat tillen. Ik ga maar eens de rerelease aanschaffen en dan mijn sterrenaantal herzien.
Toen ik in Chicago was had ik trouwens een EP van Virgo gekocht die op Trax Records is uitgebracht en ik dacht toen iets van deze groep te kopen. Ik kocht echter een EP van een andere Virgo die ik al in de kast bleek te hebben staan, maar jaren niet had gedraaid.
Twee Virgo releases zijn uitgekomen op Trax Records, één getiteld
'Free Yourself' in 1986 en drie jaar later één getiteld
'Do You Know Who You Are?'. De laatste had ik eigenlijk aan m'n collectie willen toevoegen. Maar gezien ik slecht in namen ben, de Virgo platen lang niet had gehoord en het allebei 4 trackers zijn met precies dezelfde covers, was ik er ingetuind.
Basic, droge productie heeft dit werk, wat Chicago house ook wel kenmerkt. Vroeger vond ik dit saaier, nu voel ik wat meer de swingendheid en emoties.