Serenity - Words Untold & Dreams Unlived (2007)

Oostenrijk
Label: Napalm

1. Canopus 3 (4:31)
  2. Thriven (6:23)
  3. Dreams Unlived (0:51)
  4. Reduced to Nothing (4:55)
  5. Forever (6:43)
  6. Dead Man Walking (4:54)
  7. From Where the Dark Is Born (6:18)
  8. Words Untold (0:58)
  9. Circle of My 2nd Life (5:33)
  10. Engraved Within (6:22)
Een briljant album dit, en helaas heel erg onbekend. Een juweeltje!

avatar van Rinus
Inderdaad, een juweeltje. dit album van deze oostenrijkse band. Het is een debuutalbum, maar dat hoor je er nergens vanaf. Heel professioneel gespeeld, goede nummers met veel afwisseling, goede en rijke instrumentatie en een kamerbrede produktie.

De riffs zijn berestrak, de solo's ook, maar alles is ten dienste van de song. Soms wordt het nummer verluchtigd met mooie keyboardpassage of akoestische gitaar. De zanger is geknipt voor dit soort muziek, en hij doet me enigszins kwa stemgeluid denken aan de zanger van Sonata Arctica.

Hier zijn vakmuziekanten aan het werk, en er is veel aandacht aan het album geschonken. Muziek heeft veel invloeden van bands zoals Sonata Arctica, Kamelot, Secret Sphere, Edenbridge (Lanvall, de gitarist van Edenbridge, werkte aan het album mee), om er maar eens een paar te noemen. Vindt je deze bands goed, dan is dit album een aanrader.

avatar van notsub
Ik vond het live al niet veel aan, op CD klinkt men nog minder. De songs kunnen echt niet tippen aan bijvoorbeeld Kamelot. Het is gewoon niet avontuurlijk genoeg en de zanger klinkt te monotoon.

avatar van Metalhead99
Ik vind het ook niet zo bijzonder als wat hierboven staat omschreven. Ik snap niet wat hier nou zo bijzonder aan is, dat het boven de menigte van dit soort artiesten uitsteekt. Het is een aardige plaat, maar niet geweldig ofzo.

MindRuler
Ik volg Rinus en Devilisheyes: fantastisch knappe plaat en een topper in dit genre.