Domingo - The Most Underrated (2007)

Label: Latchkey

1. Intro (0:33)

met Gino The Ginny

2. Bed Stuy Represent (2:50)

met Big Daddy Kane

6. Cold World (2:12)

met Termanology

7. Street Hustle (3:30)

met Immortal Technique

8. Bootleg Interlude (0:21)
  9. Next Dose (4:22)

12. Next to Die (3:37)

met Deacon the Villain

13. 2 Step (3:54)

met Born Unique

14. Caught Between Worlds [Remix] (3:17)

met Non Phixion

15. What's That (3:49)

met Precise

16. Easy Now (3:07)

met Tonedeff

17. Fuck You Mean (3:32)

met PackFM, Slug en Brother Ali

avatar van Osiris Apis
op het eerste gehoor vond ik er niet zo veel aan.

avatar van Conway Twitty
Wat een gastartiesten zeg! Krijg die maar eens samen.... ben benieuwd.

Gekkenhuis
Het album begint lekker. Vooral Major Game en All Clap klinken fijn. Immortal Technique klinkt op deze trouwens net zo geforceerd als op A Piece of Strange, hij heeft blijkbaar een nóg zwaardere stem gekregen. Cold World is ook nog een leuke track, maar daarna stort het helemaal in. Domingo laat het op de 2de deel van de plaat liggen, want veel tracks klinken niet lekker door zijn matige producties. Alleen Easy Now (Met een goede rappend/zingende Tonedeff) en Fuck You Mean zijn enigzins nog de moeite waard. Kortom niet echt bijzonder. 3*

avatar van Conway Twitty
Gekkenhuis schreef:

Op The Brick van Joell Ortiz klinkt hij ook zo, dus ik denk dat we er toch aan zullen moeten wennen.

Edit: Ik hoor het nummer nu net en ook al zijn IT's lyrics er niet op vooruit gegaan, maar ik vind hem hierop toch wel erg goed klinken.

Erg goede tracks, met een paar middelmatige nummers ertussen (Major Game, Next Up). Begint sterk met Bed Stuy Represent daarna zijn All Clap, Cold World en Street Hustle tekstueel erg sterk. Next Dose vind ik één van de beste tracks van het album. Get Live is een aardige banger maar begint gedurende track wat te vervelen. De remix van Caught Between Worlds vind ik persoonlijk beter dan het origineel. De track met Tonedeff vind ik dan weer de minste track van het album. De absolute topper van het album is Fuck You Mean, wat een heerlijke beat! Al met al niet zo slecht als bovenstaande kritieken doen vermoeden.

avatar van MJ_DA_MAN
Die gastartiesten, WTF . Dat is zo'n beetje de meest indrukwekkende gastenlijst die ik ooit heb gezien denk ik. Goddamn. Ondanks dat mensen er hier niet zo enthousiast over zijn (héél jammer overigens natuurlijk) ga ik hem meteen checken.

avatar van MJ_DA_MAN
Uiteindelijk toch nog een 4* geworden. Dit is duidelijk een groeier. Eerste keer viel ie zwaar tegen, maar de luisterbeurten daarop klinken de producties opeens een stuk beter. Niks is van wereldniveau, maar wel allemaal op één (redelijk tot hoog) niveau, gewoon lekker liggend in het oor. Jammer dat IT (alweer ) zo zwaar klinkt, en het nummer met Canibus niet echt goed afgemixt is waardoor Bis niet echt duidelijk verstaanbaar is. Geen enkel nummer is (te) lang (vaak zelfs on de 3 min.), maar misschien luistert het daarom wel zo lekker weg. En natuurlijk het zeer grote aantal toprappers maken deze plaat naar een niveau hoger.

Osiris Apis en Gekkenhuis, geef hem nog een kans. Misschien groeit ie ook bij jullie!

avatar van Chrisseh
Gek dat een album met zulke gastartiesten nog een gemiddelde van 3,33 kan hebben. Zonde, daar had meer uitgehaald kunnen worden.

Relax
Er is helemaal niets spannend aan dit album.
De rappers komen met een samenvatting van teksten inplaats van duidelijk zijn.
Canibus is nogal soft lijkt het.. Immortal Technique komt met een herhaling.
De beats zijn erg slapjes.
Maar ik klink nu te negatief, de teksten toch in orde, maar ze houden zich duidelijk in, de beats zijn slap omdat ze zo eentonig zijn, soms iets TE eentonig.

3,5.

avatar van MJ_DA_MAN
Het is wat eentonig ja maar dat pakt goed uit, voor mij. Het zijn echte Domingo-beats (veel trompetten-samples enzo).

Overigens jammer dat dat ontichelijke kutmannetje Gino The Ginny de intro doet.

avatar van MJ_DA_MAN
Toch maar met een halfje verlaagd, na een tijdje wordt die eentonigheid wél wat vervelender en heb je eigenlijk geen behoefte meer om het album nog te checken (op enkele nummers na). Niet spannend genoeg idd, Relax.

avatar van MJ_DA_MAN
Overigens spit Kool G wel ouderwets lekker op 100 Roundz. Belooft opnieuw veel goeds voor zijn nieuwe album, waar die track zelf waarschijnlijk ook zal opstaan.

avatar van Rhythm & Poetry
Net als Snowgoons (ook zo'n geweldige gastartiestenlijst) ga ik binnekort deze ook maar eens checken. Ik geloof gewoon niet dat dit album tegen kan vallen. En voor ik dezelfde fout maak als bij Snowgoons, is Domingo een MC of een producer?

Edit: zie dat het een producer is.

avatar van Rhythm & Poetry
Aan de producties op deze cd is geen touw aan vast te knopne. Jammer want met deze lijst aan gastartiesten valt er zo veel meer uit te halen. Neemt niet weg dat er nog altijd een paar aardige nummers op staan. De kwaliteit van de raps is ook ruim voldoende.