Merciful Nuns - A-U-M IX (2017)

1 stem

Duitsland
Label: Solar Lodge

1. A-U-M (5:45)
  2. Beyond Nirvana (4:23)
  3. Eternal Decay (4:39)
  4. Cremation (2:35)
  5. Kundalini Express (5:45)
  6. Discloser (4:15)
  7. Lightwaves (4:12)
  8. Lord Chord of the Sun (11:43)
Naast het interessante dark ambient/electronics/gothic/crossover project Near Earth Orbit van Artaud Seth, dit maar eens aan het luisteren. Zei ik eerder nog dat ik eerstgenoemde project beter vond, ik kom hierop terug. Dit is natuurlijk heel anders, veel meer en eigenlijk alleen maar gothic rock, maar dan van het zuiverste soort. Eigenlijk is dit een waardige voortzetting van zijn band uit de jaren 90; Garden of Delight. Ik ga nog geen beoordeling geven (ik heb het album nog niet in bezit) maar ik weet nu al dat het een hoge zal zijn. Muziek naar mijn hart en uiteraard met de nodige melancholie en nostalgie.

Artaud Seth (zanger, componist) heeft gothic rock tot een kunst verheven. Inmiddels ook al een veteraan, gezien zijn muzikale verleden dat teruggaat naar 1990. Deze band is eigenlijk een hedendaagse Sisters of Mercy (on steroids). De bandnaam verwijst er duidelijk naar. Hij zei eens in een interview dat hij geen zin had om nog 20 jaar te wachten op een nieuw album van The Sisters, dus ging hij het maar zelf doen. Zijn creativiteit lijkt onbeperkt gezien de discografie, en in maart komt er weer een nieuw album uit. Retro gothic rock, ik ben blij dat dit soort albums nog gemaakt worden.