Mindwars - The Enemy Within (2014)

geen stemmen

Label: Punishment 18

1. Upside Down (1:16)
  2. Crash (4:42)
  3. Speed Kills (3:40)
  4. Retrobution (3:24)
  5. Time in the Machine (4:23)
  6. Lost (6:29)
  7. Chaos (3:50)
  8. Final Battle (5:58)
  9. Masters of War (4:54)
  10. Death Comes Twice (4:30)
  11. Walking Alone (3:37)
avatar van ZAP!
Bij hoezen als deze zoek ik graag even verder naar wat anders, maar omdat dit de band is van Holy Terrors Mike Alvord, wilde ik het minstens een kans geven. Het intro is niet erg bijzonder (lelijk elektro beatje), maar ook niet slecht. 'Crash' is een lekker oldskool thrash metal nummer. 'Speed Kills' begint wat plichtmatig maar barst dan lekker los, helaas blijven de zanglijnen wat achter - ik vind ze niet passend, niet lekker klinken. En daarna wordt het er met 'Retrobution' niet beter op, gaat het meer richting stoner en sludge en dan moet het wel heel bijzonder zijn, wil ik daar wat mee kunnen. Dit is hooguit om aan te horen, maar ook de zang stelt hier weer teleur. Het verdere resultaat is ook wat wisselvallig. Er komen sterke ideeën, riffs en stukken voorbij. De zang (van Mike Alvord btw) en gekozen zanglijnen wennen maar moeilijk, op enkele tracks na. Vooral wanneer men overschakelt op de oldskool thrash veer ik weer op, maar dat gebeurt over het geheel te weinig.

Lastig om te beoordelen. Ik zou 'm minstens wat vaker moeten horen, en richting het einde lijkt er gemiddeld wat meer van gading bij te zitten, dus misschien ga ik dat nog wel doen. In elk geval leuk dat de beste man er zelf flink lol aan beleeft, zoals je hier in een interview n.a.v. de laatste worp van de (naast Alvord volledig Italiaanse) band kan zien en lezen - sympathieke vent, lijkt me.

-edit- inmiddels twee keer gehoord. Wisselvallig blijft het sleutelwoord, maar er zitten zeker (erg) gave stukken en nummers tussen die het de moeite waard maken om dubbel geprobeerd te hebben. Op naar plaat 2...