Billy Squier - Don't Say No (1981)

Label: Capitol

1. In the Dark (4:09)
  2. The Stroke (3:38)
  3. My Kinda Lover (3:32)
  4. You Know What I Like (2:56)
  5. Too Daze Gone (4:05)
  6. Lonely Is the Night (4:42)
  7. Whadda You Want from Me (3:43)
  8. Nobody Knows (4:20)
  9. I Need You (3:52)
  10. Don't Say No (3:20)
DutchViking
Het is jammer dat deze Billy Squier in ons land zo onbekend is gebleven. ’s Mans oeuvre is dan misschien niet zo baanbrekend, maar de man uit Wellesley, Massachusetts bleef lange tijd met de regelmaat van de klok leuke platen afleveren. Deze Don’t Say No geldt als het hoogtepunt uit zijn oeuvre.

De muziek is te typeren als eigenzinnige stadionrock, hoezeer die twee begrippen ook met elkaar vloeken. Het is duidelijk hoorbaar dat Queen-producer Reinhold Mack een belangrijke rol heeft vervuld bij de productie van dit album. Bepaalde nummers, de hit The Stroke voorop, doen wel heel erg denken aan Queen vanwege de theatrale opzet. Maakt dat van Don’t Say No een slechte plaat? Nee, want daarvoor is het songmateriaal te afwisselend.

avatar van frolunda
The Stroke was wel een apart en goed nummer,misschien moet ik de rest ook nog eens gaan proberen.

avatar van frolunda
Geen echt grote naam...zeker niet hier in Nederland maar wel één van de meest gesamplede Rock artiesten.Kan daar waarschijnlijk goed van leven.
Wanneer ga ik nu eens dat hele album proberen?

Ik zou de titeltrack ook eens proberen

Soms wordt het net iets te zoetsappig of vliegen de clichés je om de horen, maar voor de liefhebber van rock in het straatje van Foreigner, REO Speedwagon en Heart is dit verplichte kost: 3,5* [/quote]

Tjonge dat is nogal een claim. Deze artiest is onder mijn radar gebleven tot nu toe, maar wellicht ten onrechte als ik dit mag geloven.... The stroke is idd een lekkere rockclip en hij kan qua kleding idd zo naast Foreigner op het podium gaan staan...