Billy Squier - Emotions in Motion (1982)

Label: Capitol

1. Everybody Wants You (3:47)
  2. Emotions in Motion (4:58)
  3. Learn How to Live (4:05)
  4. In Your Eyes (3:45)
  5. Keep Me Satisfied (3:42)
  6. It Keeps You Rockin' (4:06)
  7. Only Good Woman (3:41)
  8. She's a Runner (4:02)
  9. Catch 22 (5:04)
  10. Listen to the Heartbeat (4:25)
avatar van seeker
Mijn introductie tot Billy Squier. Mijn pa moest vanaf eind jaren 70 en in de jaren 80 dikwijls voor zijn werk naar de VS. Dan bracht hij muziekblaadjes en muziekcassetjes mee terug voor mij. En de eerste helft van de jaren 80 was deze meneer wel degelijk "mega" in de VS.
Deze plaat bouwt verder op de vorige (don't say no) met opnieuw toenmalig Queen producer Reinhold Mack achter de knoppen (er zijn wel meer Queen connecties op Billy Squier platen). Emotions in motion is een snedige plaat met opnieuw de nadruk op de gitaar en de stem van Billy (die mij altijd wat aan Robert Plant doet denken) verpakt in songs met veel melodie. De hit single (in de VS) Everybody wants you is daar meteen een goed voorbeeld van. Hier heeft Billy Squier nooit potten gebroken (zelfs niet één pot gezien de karige berichten bij zijn platen hier) maar dit is een geval van onbekend maakt onbemind. Zeker al zijn albums van de eerste helft van de jaren 80 zijn de moeite waard.