Craig Gerdes - Smokin, Drinkin & Gamblin (2018)

Country
Label: Sol

1. Smokin' Drinkin' & Gamblin' (3:56)
  2. Slide Off of Your Satin Sheets (2:45)
  3. Good Ol' Days (4:27)
  4. Red Neck Sonsabitches (3:35)
  5. You Saved Me from Me (4:31)
  6. Learned from the Best (3:29)
  7. Almost Takes My Mind Off You (6:05)
  8. Dead in a Box in Kentucky (4:15)
  9. Almost to Alabama (5:46)
avatar van LuukRamaker
Tot gisteren niet eerder van gehoord maar met dank aan Joshua68 zag ik de albumhoes voorbijkomen in het 'wat draai je nu'-topic. Alleen de hoes was al genoeg om me Spotify te doen opstarten maar dat het zo'n fijn album zou zijn had ik niet meteen verwacht. Hoewel weinig vernieuwend, ligt het qua recent werk mooi in het verlengde van albums als die van Weldon Henson en doet het ook denken aan de Jamey Johnsons van deze wereld. Ik noem daarnaast jaren '60/'70-inspiraties als Waylon en Billy Joe Shaver, maar vooral ook Whitey Morgan, Cody Jinks, Cale Tyson, Aaron Watson en Cody Johnson om een beetje een beeld te schetsen. In ieder geval iemand die de vorige eeuw nog niet uit het oog verloren is. 'Good Ol' Days', bijvoorbeeld, is een erg mooi nummer.