Billy Squier - 16 Strokes (1995)

Alternatieve titel: The Best Of

Label: Capitol

1. The Stroke (3:38)
  2. In the Dark (4:10)
  3. My Kinda Lover (3:33)
  4. Emotions in Motion (5:00)
  5. Everybody Wants You (3:47)
  6. She's a Runner (4:03)
  7. Rock Me Tonight (4:56)
  8. All Night Long (4:49)
  9. Eye on You (4:40)
  10. Love Is the Hero (4:48)
  11. Don't Say You Love Me (4:31)
  12. Don't Let Me Go (5:16)
  13. She Goes Down (4:08)
  14. Tied Up (4:00)
  15. Facts of Life (4:32)
  16. (L.O.V.E.) Four Letter Word (4:58)
avatar van vielip
Op de gok ooit eens gekocht. Kende alleen z'n naam en na wat google werk kon ik de verleiding niet weerstaan. Leuke cd. Niks meer, niks minder. Lekkere muziek voor in de auto. Niet moeilijk doen maar gewoon lekker rocken. Het verbaasd me niks dat dit in Amerika volle zalen trok destijds.

avatar van seeker
3,5 sterren voor deze verzamelaar. Niet omwille van de muziek want die is excellent maar omdat er een betere "best of" (die wat ruimer gaat) beschikbaar is. Wil je een wat completer overzicht van Billy Squier dan raad ik de 2 CD versie van "Reach for the sky: the Anthology" aan (uit 1996). Het is maar dat deze artiest dat ook verdient . Alleen vind ik deze verzamelaar niet direct terug op deze site.

avatar van vielip
Leuk dat meneer Squier wat aandacht krijgt hier! Ik las toevallig afgelopen week dit artikel. Ongelofelijk eigenlijk als je het even op je laat inwerken.

avatar van gaucho
Ja, die video van Rock me tonite maakte in de VS kennelijk heel wat los. Mij was-ie ontgaan destijds, eerlijk gezegd. Tja, zo heel veel wijkt-ie nou ook weer niet af van de gemiddelde MTV-video van destijds. Ik herinner me een video van Journey die ook hilarisch slecht was.

Het was het begin van MTV en dus van het video-tijdperk. Sommige bands en artiesten zagen daar meteen het belang van in en maakten prachtige clips. Anderen dachten nog iets teveel in de trant van: die song is áf, nou moet er nog snel een videootje bij die niet al te veel mag kosten. Ik denk dat ze de impact destijds wel onderschat hebben. Je zou als Amerikaanse puber maar Billy Squier-fan zijn, die video voor het eerst zien op MTV en de volgende dag weer naar school moeten...

Het schijnt zijn carrière wel min of meer gebroken te hebben. Al weet ik niet of daar na halverwege de jaren tachtig überhaupt nog veel leven in gezeten zou hebben.