Dierks Bentley - The Mountain (2018)

1 stem

Country
Label: Capitol Nashville

1. Burning Man (3:58)

met Brothers Osborne

2. The Mountain (4:44)
  3. Living (3:42)
  4. Woman, Amen (2:59)
  5. You Can't Bring Me Down (4:46)
  6. Nothing on but the Stars (3:47)
  7. Goodbye in Telluride (3:09)
  8. My Religion (3:05)
  9. One Way (3:37)
  10. Son of the Sun (3:10)
  11. Stranger to Myself (3:24)
  12. Travelin' Light (3:14)

met Brandi Carlile

13. How I'm Going Out (3:38)
avatar van frolunda
Dierks Bentley uit Phoenix,Arizona debuteerde in 2003 met zijn gelijknamige album dat tot op de vierde plaats in de Amerikaanse Country charts reikte.De acht albums die hij daarna uitbracht (inclusief deze,the Mountain) haalde allemaal,op één na de eerste plaats en toch was zijn naam voor mij volledig onbekend.
Ik ben eigenlijk bij deze plaat uitgekomen omdat de Brothers Osborne er een bijdrage aan leverden en van hun twee albums was ik erg gecharmeerd.
Als the Mountain iets uitstraalt is het degelijkheid en vakmanschap maar origineel of avontuurlijk is ie in de verste verte niet.De plaat opent nochtans zeer sterk met de Brothers Osborne inbreng Burning man en het titelnummer en ook daarna komen we nog wel een aantal goede nummers tegen (You Can't Bring Me Down).Aansluitend wordt dat niveau echter zelden nog bereikt,de iets te gladde Nashville sound gaat me ook wat tegenstaan en dat Dierks Bentley zich qua teksten ook wat vaak begint te herhalen (zijn vrouw/vriendin moet wel de meest geweldige persoon op aarde zijn) helpt ook niet echt mee.
Gelukkig is hij te veel vakman om de balans echt naar de verkeerde kant te laten doorslaan maar veel meer dan een redelijk,aardig country album is the Mountain uiteindelijk ook weer niet.