Jenny Van West - Happiness to Burn (2018)

1 stem

Folk / Country
Uitgebracht in eigen beheer

1. Happiness to Burn (2:35)
  2. Live in a New Way (3:38)
  3. Never Alone (3:55)
  4. 45 (2:30)
  5. Where I Stand (3:34)
  6. Empty Bowl (3:04)
  7. Twenty-Seven Dollars (2:59)
  8. Threshholds (3:29)
  9. Can't Have You Now (3:22)
  10. Embers (3:00)
avatar van Real Roots Cafe
Waar ik echt van onder de indruk ben is de stem van Jenny Van West: fluwelig zacht, vol karakter en met een moeiteloos gezongen bereik. Een stem om verliefd op te worden! Verwen jezelf, je naasten en je omgeving en luister naar ‘Happiness To Burn’ van Jenny Van West. (Bennuman)

avatar van WoNa
De plaat was al een tijdje in mijn bezit en de vraag 'ga ik er over schrijven' speelde al enige tijd door mijn hoofd. Delen waren al geschreven daar. Het laatste zetje kwam toen ik uitvond dat Shane Alexander de plaat heeft geproduceerd. Van deze singer-songwriter en nu ook steeds meer producer ben ik al jaren fan.

Jenny Van West heeft inderdaad een prachtige en rustige stem Real Roots Cafe, maar weet de luisteraar ook menig maal op het verkeerde been te zetten met de keuzes binnen haar muziek.

Het album start met iets dat dichter ligt bij de jaren 40 en 50 populaire muziek dan bij jaren 10 singer-singwriters. Ze durft ook rustig iets als The Andrew Sisters in een song naar voren te brengen. De andere kant is dat ze net zo makkelijk een country-rocker presenteert als een folk ballad. Het komt allemaal voorbij in het genre hoppende Happiness To Burn.

De consistentie zit in de stem van Jenny Van West en de sfeervolle begeleiding die Shane Alexander achter haar presenteert. Muzikaal zit deze plaat prima in elkaar, maar staat Van West centraal en niet, wat toch vaak bij singer-songwriters gebeurt, de producer en zijn smaakvolle, drukke invulling van muziek die vaak in eenzaamheid is ontstaan.

Voor het eerst luisteren naar Happiness To Burn betekent verbaasd worden. Zelfs te verbaasd, want ja, ik ben wel een paar keer afgehaakt na de zoveelste switch tussen genres. Op een dag viel het allemaal in elkaar en sindsdien hoor ik de schoonheid van het geheel.

Het hele verhaal staat op WoNoBlog:

WoNoBloG: Happiness To Burn. Jenny Van West - wonomagazine.blogspot.com