Havoc & Prodeje - Kickin' Game (1994)

Label: Pump

1. Intro (0:57)
  2. Charge It 2 a Bitch (5:08)

met Bloody Meat, Havikk the Rhime Son, Hot Dolla en L.V.

3. Kickin' Game (3:41)

met L.V.

4. That's the Way It'z Goin' Down (3:56)
  5. Guess-a-Dad (1:32)
  6. 2 G R Not 2 G? (4:03)

met L.V.

7. All I'm C'in Iz G'z (4:02)
  8. Endo Glide (4:14)

met Bloody Meat, L.V. en Young Prod

9. G'z on da Move (3:59)

10. Block 2 Block (4:47)
  11. C U When U Get Out (4:27)

met L.V.

12. Only Lonely Homie (4:31)

met L.V.

13. Now I Lay Me Down (3:46)

met L.V.

14. M-Squad's Nation Wide (6:04)

met Young Murder Squad

15. G'z Only (4:02)

met Young Murder Squad

16. Outro (3:12)
Harco
De leiders van de South Central Cartel, Havoc and Prodeje, leverden hiermee een diamant af binnen de westcoast. Als duo waren ze nooit zo succesvol als met de gehele kartel, maar aan kwaliteit boetten de twee hier zeker niet in.

L.V., de in-house refreintjesverzorger van de S.C.C., verzorgt op zo'n beetje de helft van de tracks een dikke hook, wat toch wel een beetje een vereiste is binnen de G-funk.

Compleet geproduceerd door Prodeje zelf.

En een linkje naar Charge It 2 a Bitch.

Relax
Compleet geproduceerd door Prodeje zelf.

Inplaats van Havoc ? de ironie.

avatar van Korhymes
Oehhh Opin's haat jegens MuMe speelt steeds meer op!

avatar van JLjuju
Havoc en Prodeje, dat is toch te toevallig. Relax had wel gelijk trouwens. Overigens vind ik de East-Coast Hav & P tienmaal beters. Ik ga dit album binnenkort checken.

JLjuju schreef:
Havoc en Prodeje, dat is toch te toevallig..

Mobb Deep begon in 1992, toen hadden deze twee al een album uitgebracht met de South Central Cartel.

avatar van JLjuju
Neemt niet weg dat t nog steeds toevallig is. Maakt mij niet uit wie de mogelijke jatter is.

Harco
Je laat het klinken alsof deze twee degenen zijn die de naam gestolen hebben (misschien onbedoeld?).

edris.
Zo vond ik het anders helemaal niet klinken.

Nee ik ook niet.

avatar van Gyzzz
Dit klinkt allemaal geniaal . Precies de G-Funk die ik altijd érg gewaardeerd heb. Beats als die van That's the Way It'z Goin' Down zijn in zekere zin ongeëvenaard.

avatar van Jorge-E
Dit is een geweldig album, maar 'N Gatz We Truss blijf ik leuker vinden.

Ik blijf me trouwens nog steeds afvragen waarom Mobb Deep de namen van Havoc & Prodeje hebben gestolen. Ik heb al een interview gelezen maar werd er niet wijzer van. Iemand anders die het antwoord weet?
Ik heb ook een Mobb Deep fan deze mannen zien afkraken omdat hij dacht dat deze 2 de namen van Mobb Deep stolen voor meer succes te hebben, maar dat is overduidelijk niet zo.

Heb gelijk even de cover gewijzigd omdat deze nogal wazig is.

Harco
Ja, op Amazon heb je ook zo'n figuur die elk album van H&P met 1* beoordeelt.

RedLightCityBoy
Het intro en outro zijn echt dope.
Weet iemand waarvan Prodeje die achtergrond muziek heeft?

Harco
Havoc (van Mobb Deep) heeft een week of twee geleden een nummer uitgebracht op de beat van die intro en outro.

Welk nummmer?

YouTube - Havoc - Letter To P *NEW MOBB DEEP* 2009

Zou het iets te betekenen hebben?

RedLightCityBoy
Geen idee maar het nummer is wel. toch ben ik nu ben ik depressief want ik zoek die sample al tijden en nu heeft Havoc m dus al geflipt.

avatar van JLjuju
Ik had dat nummer al gehoord op HNIC2.com. Geen slecht nummer hoor. Maja misschien deed hij het onbedoeld op die bepaalde sample.

avatar van Kill_illuminati
Ik heb vandaag dit album ontvangen en het klinkt waanzinig. Dit is precies zoals je G-Funk/Gangsta rap wil hebben.

Sample is van The Chi-lites: Have you seen her.

Dank!

avatar van Timmie
RedLightCityBoy schreef:
Het intro en outro zijn echt dope.
Weet iemand waarvan Prodeje die achtergrond muziek heeft?

Vind ik ook hij praat daar een beetje . de rest van het album is zeker ook goed! lekker rustige muziek met niet al te harde beats

avatar van VanDeGriend
Ongein verwijderd. Weer.

avatar van bennerd
Heerlijk zomerse plaat, maakte een goede eerste indruk.

avatar van Rhythm & Poetry
Dope plaat, schrap 4 of 5 nummers en ze hebben mijn aandacht helemaal te pakken. Nu is het toch net wat te langdradig, zeker omdat de muziek eenzijdig is, om er volledig van te kunnen genieten.

avatar van Timmie
Dit album verdient meer aandacht!