Lyn Collins - Think (About It) (1972)

Soul / Funk
Label: People

1. Think (About It) (3:24)
  2. Just Won't Do Right (3:03)
  3. Wheels of Life (3:05)
  4. Ain't No Sunshine (2:50)
  5. Things Got to Get Better (3:26)
  6. Take Me Just as I Am * (3:30)
  7. Never Gonna Give You Up (3:05)
  8. Reach Out for Me (3:40)
  9. Women's Lib (5:20)
  10. Fly Me to the Moon (2:41)
  11. You Can't Love Me If You Don't Respect Me * (3:16)
  12. We Want to Party, Party, Party * (3:00)
  13. You Can't Beat Two People in Love * (3:20)
tondeman
Allmusic doet er wat schamper over, maar voor de liefhebber van lichte funk 'n soul heeft dit plaatje flink wat te bieden. Ze heeft een dijk van een stem. Das meteen goed te horen op de eerste track, Think (About It). Geschreven door James Brown: waar de funky stijl van dit plaatje vandaan komt is hiermee verklaard . Verdere hoogtepunten zijn Wheels of Life, de leuk omgebouwde cover van Sunshine en Woman's Lib, dat wederom een James Brown nummer is.

tondeman
Eh tja, lastig. Ik vind het wel een beetje op Jean Knight lijken ofzo, maar dan hoger en dieper gezongen. En ja, Aretha-achtig ook een beetje, in stijl, niet qua stemgeluid, maar welke soulzangeres was dat niet toen.

avatar van FunkyMonk
Think (About It)

avatar van sq
sq
Zonet op weg naar mijn werk voor het eerst gehoord dit plaatje. Alleen de eerste 3 nummers maar nu heb ik al drang om te posten. Think (About it) vind ik een geweldig nummer. Meteen vertrouwd, ongelooflijk goed ritme, en voor mij zeker vergelijkbaar met het beste van James Brown. Jawel ik ben enthousiast! Ik meen ook geluidjes te horen die ik ken als sample van een hiphouse-nummer waar ik even niet op kan komen. Ik moet dit absoluut hebben.

avatar van levenvergeten
Dat laatste nummer 'swingt compleet de pan uit'!

avatar van jelmer19
Het eerste nummer is idd een mooi nummer met een goed sfeertje.
En als het album op deze manier door zou gaan was dit zeker een plaat die ik een voldoende zou geven maar daarna zakt het niveau wat en kan het mijn concentratie niet meer vasthouden. Een nummer als ''The Wheel of Life'' is nog wel fijn maar de stem vind ik niet bijzonder. (sorry kan er ook niks aan doen)
Tuurlijk niet slecht dit, maar simpelweg niet mijn smaak

avatar van sq
sq
Mijn is mening iets getemperd na de rest gehoord te hebben. Lyn is bij de langzamere nummers ineens niet zo exclusief en overdonderend meer. ´Ain´t no Sunshine´ vind ik dan nog best verdienstelijk (al hoor ik liever het origineel of de geweldige liveversie van Isaac Hayes - op WattStax), maar bij een nunmmer als ´Reach Out for Me´ gaat het voor mij toch wel een beetje mis. Fly me To the Moon (kende het alleen als swingnummer van Frank Sinatra geloof ik) is dan wel weer leuk gedaan.

Al met al een goede kennismaking toch, en ik wil hier wel wat van hebben. Ik heb al gezien dat dit album een collectorstatus heeft, en ik heb hier toch geen 25 dollar voor over. Maar er zijn genoeg goede verzamelaars waar de beste nummers wel op staan.

Dit album boeit mij wél van het eerste tot en met het laatste nummer. Haar manier van zingen past er goed bij of het nu rustige of meer up-temponummers zijn.
4**** wat mij betreft.

avatar van Reijersen
Ben nochtans niet overtuigd door Lyn Collins en dit album. Nou ben ik bijvoorbeeld van mening dat je van 'Aint No Sunshine' af moet blijven en ben ik sowieso niet zo'n fan covers.
De eerste luistbeurt beviel de stem van Lyn Collins me erg, maar naarmate ik de cd vaker opzet gaat de stem van Collins mij toch wat tegenvallen.

avatar van thelion
Zo goed als het openings nummer wordt het nergens meer op dit album...... Maar ja wat wil je ook Think (About it) is natuurlijk ook gewoon een geweldig nummer met een gigantische drive in het nummer en hoe vaak het nummer wel niet gesamepld is ik ben de tel in iedergeval al lang geleden kwijt geraakt......

Dus als we het openings nummer even buiten beschouwing laten wat blijft er dan nog over...???
Opzich nog best wel een lekker funky album vind ik zelf, beetje uptempo en een beetje downtempo.... al met al best te pruimen en de stem van Lyn is ook zereker niet slecht.

Al met al toch nog 4,5* maar zonder Think (About it) hadden het er hooguit 3.5* geweest.

avatar van unaej
Lekker plaatje dat vooral om de funky ritmes draait. Voor mij zitten er echter net iets te weinig kopers/orgel in, en bijgevolg gaat de schelle stem van Lyn Collins me na verloop van tijd ietwat irriteren - gewoon omdat er niets anders voor handen is. Een halfuurtje muziek is dan ook de maximale dosis die ik hiervan kan hebben.

avatar van Reijersen
Reijersen schreef:

Dit is zo onderhand natuurlijk dikke bullsh**
Lyn Collins heeft een fantastische stem en dit album is ook erg goed. Protege van JB, en dat hoor je toch vooral muzikaal terug komen.