Kayla Ray - Yesterday & Me (2018)

Country
Uitgebracht in eigen beheer

1. Rockport (3:58)
  2. Magnolias in Springtime (2:53)
  3. Camel Blues (2:58)
  4. Hell of a Day to Drink All Night (3:06)
  5. Red River Valley's Run Dry (3:53)

met Tifni Simons

6. Things Only Years Can Teach a Woman (3:37)
  7. Once a Week Cheaters (3:56)

met Colton Hawkins

8. Pills (2:31)
  9. Yesterday and Me (3:52)
  10. I'm Still a Woman (3:14)
  11. Fair Warning (3:02)
  12. 1963 (4:00)
Hendrik68
Met Love and Liquor leverde Kayla Ray in 2014 al een heel verdienstelijk album af in het traditionele country genre. Hiermee was zij een van de nieuwste generatie veelbelovende country sterren. Dan niet de pop kant die Kacey Musgraves zo succesvol vertegenwoordigt, maar meer de songwriter kant van het verhaal. Hierin bivakkeren ook Courtney Patton, Erin Enderlin, Kelley Mickwee en Jamie Lin Wilson. Dames die stuk voor stuk een eigen invulling aan de country geven. Wilson en Ray blijven het dichtst bij de traditie. De dames kennen elkaar overigens allemaal en zijn in sommige gevallen dikke vriendinnen geworden.

Na 4 jaar is er dan eindelijk een nieuw album Yesterday & Me. Ook op het nieuwe album is Ray zeer schatplchtig aan de traditionele country van vooral Merle Haggard, waar ze een groot fan van is. Wel worden deze keer iets meer risico's genomen, waardoor het album een stuk completer en volwassener overkomt. Jason Eady, zelf ook geen koekebakker in de country en echtgenoot van Courtbey Patton, produceerde de plaat en heeft dat foutloos gedaan. Eady weet de plaat een eigentijds karakter te geven, waardoor het nergens oubollig wordt en zelfs een nummer als Pills niet storend overkomt. De piepkleine Ray heeft voor een vrouw van nog geen 30 een vrij oud aandoende stem. Oud in de positieve zin van het woord trouwens. Hierdoor krijgen de songs, waarschijnlijk onbedoeld, nog meer gewicht.

Té traditionele country verveelt mij nog wel eens, vooral als het iets te honky tonky wordt. Kayla Ray zorgt er met gemak voor dat ze nu al 2 platen lang geen enkel nummer verveelt.