For Against - Coalesced (2002)

Label: Words on Music

1. Medication (5:30)
  2. So Long (4:38)
  3. Fuel (4:48)
  4. Coalesced (6:59)
  5. Outside a Heart (3:34)
  6. Shelflife (6:25)
  7. Love You (5:17)
avatar van Alicia
Nog niet erg veel gehoord van deze band uit de VS. Maar wat ik er van gehoord heb is erg goed! Ik ga hier beslist meer van beluisteren binnenkort.

avatar van reptile71
Daar ben ik van overtuigd. Ik ook.

avatar van nightfriend
Heb deze nog steeds niet binnen. Het titelnummer, Coalesced, is in ieder geval heel goed.

avatar van reptile71
Ik heb deze nu voor het eerst geluisterd. Vind hem vrij saai, eentonig en weinig pakkend. Zeker vergeleken Shade Side Sunny Side, hun nieuwste album, wat lekker wegluistert, een stuk spannender is en hier en daar lekkere stevige finales heeft. Zo op het eerste gehoor is Coalesced denk ik ook het sterkste nummer. Heb niet het idee dat ik deze plaat veel zal draaien.

avatar van Alicia
Niet zo spannend dus?

avatar van reptile71
Tja het blijft mijn mening natuurlijk. Ik vind dit ook minder een post-punk geluid hebben. Ik denk dat het voornamelijk komt doordat ze op dit album met een andere gitarist spelen en de oude gitarist is op Shade Side Sunny Side weer terug.
Het debuut Echelons is wel weer een heel leuk plaatje. December moet ik ook nog eens goed luisteren maar vond ik op het eerst gehoor ook niet zo goed.

avatar van nightfriend
December vind ik toch wel heel goed, alles eigenlijk behalve tracks 4 en 5. Dus 7 goede songs op een totaal van 9. Was ook nog met de oorspronkelijke gitarist, Harry Dingman.

avatar van reptile71
Ik ga ook zeker nog naar die cd luisteren hoor. CD's krijgen bij mij altijd meerdere draaibeurten. Dus wie weet ga ik December nog wel beter vinden.

avatar van nightfriend
Eindelijk dit album per post ontvangen en nu toch al zo'n 15x beluisterd, het is ook niet zo,n lang album (maar 7 nummers).

Na de eerste luisterbeurt dacht ik niet meteen wow, wat een album. Maar daar is het het album ook niet naar, daar is het te rustig, bijna acoustisch, voor. Dit album grijpt je niet naar de strot, het besluipt je ongemerkt en neemt je dan met al z'n onderkoeldheid toch in bezit.

Postpunk is het zeker niet, dit album, denk eerder aan The Church op albums als The Blurred Crusade en Heyday, heeft hier en daar ook wel wat van Felt.