Ezra Collective - Juan Pablo: The Philosopher (2017)

Jazz / Wereld
Label: Enter the Jungle

1. Intro (0:34)
  2. Juan Pablo (5:02)
  3. The Philosopher (5:16)
  4. Dylan's Dilemma (1:05)
  5. People in Trouble (5:49)
  6. James Speaks to the Galaxy (0:25)
  7. Space Is the Place (5:38)
avatar van Tozifra
Deze EP won in januari de prijs voor ‘Jazz Album of the Year’ bij de prestigieuze Worldwide Awards van BBC-dj en labeleigenaar Gilles Peterson.
Volgens de website van North Sea Jazz Festival mixen ze jazz, hiphop, grime, afrobeat en reggae fluïde en innovatief tot een upbeat geheel dat onweerstaanbaar swingt. Voor dat laatste zijn vooral de broers TJ en Femi Koleoso verantwoordelijk, op respectievelijk bas en drums. Het concert is (tijdelijk?) te beluisteren via Gemist - NPO Radio 2 Soul & Jazz - nporadio2.nl.

avatar van Reijersen
Een interessant jazz collectief dat ik voorbij zag komen tijdens de registratie van het North Sea Jazz dit jaar. Ik was geïnteresseerd geraakt en waagde mij eens aan dit album. Een interessant album, want dit collectief gaat op originele wijze om met de jazz. Van swingend (de eerste twee nummers) tot eer rustig (song 3 en 4). Om het dan toch nog swingend af te sluiten. Fijne jazzplaat.