John Mellencamp - Plain Spoken - From the Chicago Theatre (2018)

Label: Eagle Rock

1. Lawless Times (4:31)
  2. Troubled Man (4:05)
  3. Minutes to Memories (4:20)
  4. Small Town (5:09)
  5. Stones in My Passway (3:50)
  6. Pop Singer (3:24)
  7. Check It Out (5:18)
  8. Longest Days (4:00)
  9. The Full Catastrophe (4:01)
  10. My Soul's Got Wings (2:58)

met Carlene Carter

11. Overture (3:05)
  12. Rain on the Scarecrow (4:49)
  13. Paper in Fire (4:39)
  14. Authority Song (4:35)
  15. Pink Houses (7:14)
  16. Cherry Bomb (6:03)
avatar van Mr. B
Mooi overzicht van mans oeuvre en een fantastisch live optreden echt 1 van de betere live albums, magistraal ?
Één keer live mogen aanschouwen, maar het wordt nu wel weer tijd dat die naar nederland komt ?

Hendrik68
In 1992 dacht ik nog: joh die komt nog zo vaak naar Nederland, daar kan ik nog vaak genoeg heen. Het duurde tot 2011 voor hij weer kwam voor een voor mij onvergetelijk concert. Maar als ik in 1992 wist dat het nog 20 jaar zou duren voor ik weer een kans kreeg was ik begin jaren 90 geëmigreerd naar de VS en dat is niet eens overdreven. Mellencamp heb ik echt veel te weinig gezien in mijn leven. Zijn muziek is gewoon een deel van mijn leven. Voorlopig treedt onze Little Bastard helemaal niet op, dus voor hij überhaupt in Nederland verschijnt is hij alweer 67 jaar. Maar goed, al was het nog 1 keer, dan ben ik al meer dan tevreden.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Zit middenin een Mellencamp modus.
Zojuist 5 platen van hem besteld waardoor de collectie bijna compleet is.
Afgelopen dagen deze live plaat beluisterd en vanavond de DVD bekeken.
Grandioos concert met een begeleidingsband waar het plezier van af spat.
Vooral Pink Houses springt er voor mij uit.
Wat blijft deze man toch een prachtige verhalen verteller.
Deze artiest ooit in de jaren 80 ontdekt via VARA verrukkelijke 15 onder de naam John Cougar Mellencamp waar het geweldige album The Lonesome Jubilee uit 1987 de nodige aandacht kreeg.
Heeft nooit dezelfde lof toegezwaaid gekregen die Bruce Springsteen wel gekregen heeft en dan bekruipt mij toch een gevoel van onrechtvaardigheid.

avatar van late for the sky
ik heb nog een lp van 1978 getiteld "a biography" van ene Johnny Cougar opgedragen aan Harry Mellencamp