The Beach Boys with The Royal Philharmonic Orchestra - The Beach Boys with The Royal Philharmonic Orchestra (2018)

Label: Capitol

1. California Suite (1:32)
  2. California Girls (2:45)
  3. Wouldn't It Be Nice (3:13)
  4. Fun, Fun, Fun (2:23)
  5. Don't Worry Baby (2:50)
  6. God Only Knows (3:12)
  7. Sloop John B (3:43)
  8. Heroes and Villains (4:07)
  9. Disney Girls (4:36)
  10. Here Today (3:07)
  11. In My Room (2:32)
  12. Kokomo (3:50)
  13. The Warmth of the Sun (3:15)
  14. Darlin' (2:18)
  15. Help Me Rhonda (3:00)
  16. You Still Believe in Me (3:11)
  17. Good Vibrations (4:19)

avatar van Wandelaar
Overbodig, dat is ook mijn indruk, heartofsoul. Het voegt natuurlijk wel iets toe, zo’n orkestbegeleiding, maar dat hebben de nummers toch niet nodig. De snippers die ik zojuist beluisterde bevestigen mijn snelle mening. En dan die hoes ja. Op het Steve Hoffman forum worden terecht grappen gemaakt over de getekende Brian op de slecht gefotoshopte hoesfoto. Voor de trouwe verzamelaar dan maar. Want een nieuw album van de Boys hoeven we niet meer te verwachten.

avatar van heartofsoul
Wandelaar schreef:

Al ligt er, volgens mensen die er verstand van hebben, nog genoeg interessant onuitgebracht materiaal in de kluizen. Voor zó'n compilatie zou ik wel belangstelling hebben.

Edit: Beach Boys - what's missing? | Steve Hoffman Music Forums - forums.stevehoffman.tv

avatar van Wandelaar
Ja, daar heb je gelijk in. Materiaal genoeg. Zo heb ik erg genoten van het restmateriaal op 1967; de dubbelaar die vorig jaar verscheen met het album Wild Honey. En zo moet er nog heel veel te vinden zijn. Een soort Bootleg Series dus, voor de liefhebbers.

avatar van nlkink
Als een release als deze speculaties oproept over wat er zich nog in de archieven kan bevinden weet je eigenlijk al genoeg. Dit is misschien een keer leuk om te horen. De cheap ass cover, tenminste zo oogt het voor mij persoonlijk, helpt ook niet mee. Ziet er uit als zo'n goedkope release die je in € 1,-- manden vindt bij tankstations.

nlkink schreef:
Nog een goede reden om elektrisch te gaan rijden.

avatar van Poles Apart
Inderdaad een nutteloze release (ga dan live het podium op met het orkest en neem de boel op), maar na het succes van de Elvis en Orbison uitgaves natuurlijk de nieuwe melkkoe voor de platenmaatschappijen. Ze weten zo onderhand niet meer wat er nog meer gedaan kan worden met de catalogus van de band. We hebben al 357 heruitgaven van "Pet Sounds" gehad (en evenzoveel compilaties), dan is dit natuurlijk een no-brainer (of als we van de hoes moeten uitgaan, een no-Brian-er, aangezien hij erin gePhotoshopt is).

Mike Love heeft afgelopen week overigens een balletje opgegooid over een eventuele (live) reünie van de band op Glastonbury volgend jaar. Eens afwachten of de rest toehapt.