Synergy - Cords (1978)

Electronic / Rock
Label: Passport

1. On Presuming to Be Modern (3:06)
  2. Phobos and Deimos Go to Mars (7:14)
  3. Sketches of Mythical Beasts (3:32)
  4. Disruption in World Communications (4:17)
  5. On Presuming to Be Modern II (2:59)
  6. A Small Collection of Chords (1:23)
  7. Full Moon Flyer (7:45)
  8. Terra Incognita (3:49)
  9. Trellis (3:38)
  10. On Presuming to Be Modern III (3:31)
beaster1256
prachtige electronische plaat met synergy ( larry fast ) vroeger bij peter gabriel , maar waar vind je dit in hemelsnaam op cd ?????

avatar van Gerards Dream
De cd kan je hier bestellen: http://www.groove.nl/

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Synergy is, volgens kenners, een legendarisch synth-project van Larry Fast, die vooral in de jaren '70 een aantal invloedrijke platen heeft gemaakt.
Cords is één van deze platen en is helaas een ware persoonlijke worsteling om doorheen te komen.
Over het algemeen staat de sound me best wel aan en hoor ik van die typische synth-klanken die bijvoorbeeld Vangelis in die tijd ook al hanteerde.
Echter de manier waarop de stijl van de composities op mij overkomen, is er eentje die me niet aan staat.
Het bombastische, symfonische geram en gebeuk op de synthesizers gaat me op een gegeven moment irriteren en vervelen.
Dat e.e.a. vooruitstrevend en doeltreffend klinkt, zal allemaal best wel, echter mijn kopje thee is het helaas niet.
Het beste gedeelte zit vooraan in de plaat, met de opener en het "Phobos"/"Deimos"-tweeluik. Maar daarna zakt de plaat al snel in en voert het bombastische aspect van de composities de boventoon. Soms resulteert het nog wel in mooie stukken, zoals tijdens "Full Moon Flyer", echter is het te weinig om mijn aandacht vast te houden. Ook het tot twee keer terug laten komen in nét een andere uitvoering van "On Presuming to Be Modern" is i.m.o. teveel van het goede.

Nogmaals, als album zal die best wel z'n status hebben en specifieke liefhebbers van dit soort synthesizermuziek zullen ervan smullen.
Mijn stijl is het helaas niet en ik zal daarom niet snel teruggrijpen op deze Cords.

WPE
Ik heb nogal veel synthesisermuziek in mijn verzameling en vind het dan ook leuk om Cords eens de revu te laten passeren. Muziek die knap in elkaar is gezet, alhoewel het af en toe inderdaad bombastisch en enigszins steriel aandoet. (maar ja, Vangelis kon/kan er ook wat van...). Maar al met al toch een plaat die zeker de moeite waard is om te beluisteren, al was het maar om de donkere sfeer ervan in je op te nemen. Persoonlijk denk ik wel dat je van Synergy dan beter kunt luisteren naar Electronic Realizations, is een stuk subtieler. Maar toch....voor mij 3.5 waard

avatar van Hakuna
Larry Fast (alias Synergy) staat ook wel bekend als de ''BV Haast in de electronica''. Ontwerpt en maakt zelf zijn eigen keyboards en synthesizers. Zijn eerste 2 albums niet zo geslaagd, echter dit album uit 1978 staat als een echt huis. Krachtige synthesizer muziek waarbij je je als luisteraar afvraagd hoe hij het allemaal bespeeld krijgt.
Oorspronkelijk is dit album op een zg ''Clear vinyl'' LP uitgebracht. Op CD is hij in 1986 in een zeer kleine oplange verschenen op Passport en in 1998 op het Audion label.

Dit is ernstige synthy, alleen bedoeld voor echte doorbijters met getrainde oren!

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Hakuna schreef:

Tja, je zou toch denken dat mijn oren best wel getraind zijn, gezien ik bijvoorbeeld Klaus Schulze wel kan hebben (ook niet de eenvoudigste synth-muziek), echter kan ik hier persoonlijk weinig mee.
Ik heb de eerste 2 albums ook nog; ga me daar binnenkort maar eens aan wagen. Wellicht dat me dat toch beter ligt.