The Marshall Tucker Band - Carolina Dreams (1977)

Rock / Roots
Label: Capricorn

1. Fly Like an Eagle (3:03)
  2. Heard It in a Love Song (4:55)
  3. I Should Have Never Started Lovin' You (7:10)
  4. Life in a Song (3:33)
  5. Desert Skies (6:24)
  6. Never Trust a Stranger (5:28)
  7. Tell It to the Devil (6:45)
  8. Silverado * (4:28)
Kingsnake
Niet een van hun populairste platen.
De smeuiige soouthern rock van hun beginplaten heeft plaats gemaakt voor country-pop/rock.

Maar desondanks, hier staat hun grootste hit op Heard it in a Love Song.

Naast dat, herbergt deze plaat wellicht wel hun mooiste blues-ballad I Should Have Never... en ook de bluegrass georienteerde Never Trust a Stranger is superb!

Echt wel een onderkende schoonheid, deze elpee.

avatar van BenZet
Kingsnake, weer komen wij elkaar tegen. Kan jij mij meer vertellen over deze band? Welke albums zijn aanraders? Je kent nu ongeveer wel mijn voorkeur Niet de country aub

Kingsnake
BenZet schreef:

haha, ja gezellig

Eigenlijk de eerste t/m de derde zijn het minst countryrock en het meest southern rock.
Je moet je wel voorbereiden op het gebruik van de dwarsfluit, maar dat maakt het m.i. allemaal nóg interessanter.

Where We All Belong, A New Life and Marshall Tuckers Band zijn de 3 platen die het rauwst en meest southern rock zijn.
Veel plezier en luistergenot

avatar van BenZet
Thanks!

Dwarsfluit kan ik wel waarderen (te denken Genesis, Golden Earring, Focus etc etc )

Ozric Spacefolk
Minder Southern Rock maar meer pop/rock en countryrock.

Toch zijn de southern roots van de heren echt wel terug te horen, flink wat smeuiige gitaartjes en rauwe zang.

De dwarsfluit en sax zijn weer volop aanwezig, wat het geheel een flinke dosis melodie meegeeft..

Heard It In a Love Song is een knaller van een countryrock-song... Ook nog wel een flinke hit geweest, me dunkt...

I Should.... is een bluesballad van niveau met een flinke dosis soul en Never Trust a Stranger is een Bluegrass-achtige countryrocker met een onwijs fijne vibe....

Een vanmijn favoriete Marshall Tucker-platen, die ik nog jaren zal draaien....

avatar van snarf349
Zeker niet verkeerd. Heerlijk relaxte roots/rock die het altijd goed doet. Pak er ook eens een live-cd (bv de tour n.a.v. dit album) bij.

Mssr Renard
Dit is niet hun beste plaat. In de zin dat het niet ruigste southern rockplaat is. De band had altijd al country en countryrock-invloeden, en hier worden deze optimaal benut, door alle aspecten van de countrymuziek aan te doen.

Zo is Heard It In a Love Song een typische uptempo countrymeezinger en I Should Have Never Started Loving You een wat bluesy ballad met heerlijk saxofoonwerk.

De gaafste song is Never Trust a Stranger, een echte typische westernsong. Heerlijk mysterieus en een smeuiige pedalsteelgitaar.

Verder zijn er gastbijdragen van Jaimoe en Chuck Leavell (beiden Allman Bros. en Sea Level), Paul Hornsby en Charlie Daniels (fiddle op Desert Skies).

Toch één van mijn favoriete MTB-platen.

avatar van Poeha
Met Stay in the Country (uit 1990, mijn favoriete MTB nummer van wat ik tot nu toe van hen ken) in gedachten, dit album op aanraden van Mssr Renard maar eens geprobeerd. Misschien niet geheel fair, want een andere muzikale periode, maar toch. Eén woord kwam al snel naar boven: dwarsfluit

Moet meteen bekennen dat ik na de eerste drie nummers niet bepaald wild werd van het gebodene. Ik snap eerlijk gezegd ook niet waarom Heard It In a Love Song hun grootste hit is. Vond het maar een middelmatige track. Maar daarna komt het toch nog goed, want Life in a Song is een prima uptempo overbruggingstrack naar het betere deel van het album.

Het weinig genoemde Desert Skies trok me meteen, met het lome, Lucky Luke "cowboy song" tempo. Ja, heerlijk nummer met een fijne saxsolo en Charlie Daniels op viool en in de samenzang. Zou het mijn favoriet hier worden?
Mssr Renard vond Never Trust a Stranger de gaafste song en ik moet zeggen, het hoort zeker bij de beste drie nummers. Absoluut een tof nummer. Laatste reguliere song is Tell It to the Devil, deze doet me helaas weer niet zoveel.

In 2004 is het album heruitgegeven met een bonustrack. Een in 1981 live opgenomen versie van Silverado. Dat nummer trekt mijn waardering uiteindelijk op naar 3,5*. Toptrack met een waanzinnig 1,5 minuut slotakkoord. Zo hoor je live te spelen!!!

Over het geheel eigenlijk iets meer hiervan verwacht, maar de helft is top en de rest kan ermee door.

Mssr Renard
Mijn waardering is vooral nostalgisch. Met deze plaat 'ontdekte' ik de band ooit ergens in de jaren '90, en kwn deze daarom ook het beste. Daarom zit ik ook een halve ster boven het gemiddelde.