Nu Guinea - Nuova Napoli (2018)

Italiƫ
Electronic / Funk
Label: NG (III)

1. Nuova Napoli (3:38)
  2. Je Vulesse (4:48)
  3. Ddoje Facce (4:21)
  4. Disco Sole (4:23)
  5. Stann Fore (4:09)
  6. 'A Voce 'E Napule (3:30)
  7. Parev' Ajere (4:33)
avatar van T.O.
Ik hoorde tijdens Amsterdam Dance Event dit jaar het geweldige Je Vulesse en was er eigenlijk vanuit gegaan dat het zo'n vergeten discopareltje uit pakweg 1980 was. Maar nee, gewoon uit 2018 dus. Waarschijnlijk één van de beste emulaties van dat geluid die ik ken.

De rest van het album bevat vergelijkbare funkmuziek. De productie is heel behoorlijk, maar de tracks ontstijgen het niveau van leuk en aardig niet echt.

Ook leuk: alle zangstukken en songtitels zijn in het Napolitaanse dialect.

Poa
Je Vulesse was ook het nummer dat ik herkende inderdaad, tof. Ddoje Facce moet ook wel even uitgelicht worden, erg lekker.