Dee Snider - For the Love of Metal (2018)

Rock / Metal
Label: Napalm

1. Lies Are a Business (2:46)
  2. Tomorrow's No Concern (3:19)
  3. I Am the Hurricane (3:25)
  4. American Made (3:34)
  5. Roll Over You (2:55)
  6. I'm Ready (3:18)
  7. Running Mazes (2:57)
  8. Mask (3:48)
  9. Become the Storm (4:10)
  10. The Hardest Way (3:47)

met Howard Jones

11. Dead Hearts (Love Thy Enemy) (3:53)

met Alissa White-Gluz

12. For the Love of Metal (3:28)
avatar van hellboy123
Zo, dat is wel een erg hoog gemiddeld cijfer op dit moment (4.12 uit 4 stemmen). De CD draait hier nu zijn eerste (digitale) rondjes, de eerste indrukken zijn zeker positief. Verwacht geen Twisted Sister maar een stuk stevigere muziek, met de geweldige stem van Dee.

avatar van Edwynn
Become The Storm laat mij nog niet warmdraaien. Snider's strot blijft herkenbaar en krachtig. Dat is meegenomen maar ik heb wel het gevoel dat dat allemaal maar over een slap formuleriedeltje is gezet. Alsof het is opgeduikeld uit de kist met rechtenvrije metal waar voorheen geen hond wat mee wilde voor zijn of haar oninteressante docufilm, zeg maar. Maar ja tis nog maar één nummer dat ik hoorde. Er is altijd hoop.

avatar van The_CrY
Verrassend heavy album van deze ouwe rot. Luistert plezierig weg, hoewel het materiaal an sich niet heel bijzonder is. Gewoon degelijke songs die zeer degelijk zijn uitgevoerd.

avatar van milesdavisjr
Dee Snider keert op deze schijf terug naar de jaren 90, een periode waarin Snider serieus genomen wilde worden door pers en volk. Het was echter ook de tijd van de houthakkershemden en (semi) boze hardcore jongens. De albums van zijn band Widowmaker zijn niet meer dan voetnoten in het genre. De traditionele metal waar Dee uit putte was degelijk en nog belangrijker, de power en zuiverheid van zijn stemgeluid was indrukwekkend. Klaarblijkelijk kon de beste man meer dan partyrock riedeltjes zingen. Widowmaker en Standbye For Pain waren destijds redelijke schijven. Dan dit album, het is niet best. De stem van Dee is nog best goed te noemen, maar het materiaal is matig. De riffs klinken uitgekouwd, beter matig gejat dan redelijk bedacht moet Dee gedacht hebben. Hij loopt zo al jaren achter de feiten aan, voor een lekkere portie powermetal ben ik altijd te porren, met name mannen als Dio en Dee die het genre goed beheers(t)en, echter de inspiratie en creativiteit om er een goed album uit te persen blijft achterwege. Geen enkele song steekt er boven uit, en werkelijk alles is middelmaat. Ik zet Widowmaker maar weer eens op...

avatar van Brutus
Zijn solo albums vallen in het niet bij Desperado en Widowmaker. Ik ben niet onder de indruk van zijn solo albums. Her en der is er wel een lekker nummer te vinden, maar het grote deel vind ik matig tot slecht.