Jeroen Englebert, Dirk Brossé & Anna De Graef - Rembrandt, de Musical (2006)

Alternatieve titel: Hightlights Uit Rembrandt, de Musical

6. Kunstbroeders
  7. De Bijbel Leeft
  8. Driemaal Heeft U Mij Verlaten
  9. Ik Zag het Duister en het Licht
  10. Mijn Zon Werpt Haar Zwartste Schaduw
  11. Wat Is Mijn Lot
  12. Ik Vlucht in Haar Lijf
  13. Meisje aan het Vensterraam
  14. De Leugens van een Weduwnaar
  15. Het Spinhuis
  16. Bathsheba
  17. De Pest
  18. Vrij
Muzikaal gezien had ik wat meer verwacht van deze musical: ik mis echte hoogtepunten en die vind ik altijd wel onontbeerlijk voor musicals. Nu is het een redelijk monotone rij op zich prima nummers geworden die niet echt weten te raken of ontroeren.
Visueel was het wel een spektakel van jewelste mede door de schitterende kostuums ontworpen door Jan Aarntzen en de diaprojecties van het werk van de grote meester zelf.
Hier telt dat uiteraard niet mee en gaat het om het audio-gedeelte op cd: een krappe 3 dan maar.

avatar van c-moon
Weet je iets meer over de liedjes en de uitvoerders te vertellen?
Wie zingt wat???

De hoes is nogal wazig dus daar kan i k niks uithalen.. of is het allemaal nsturmentaal?

Uiteraard heb ik meer info:

Script en liedteksten: Anna De Graef
Muziek: Jeroen Englebert en Dirk Brossé

In de Cast: Henk Poort (als Rembrandt), Wieneke Remmers, Annick Boer, Maike Boerdam-Strobel, Paul Vaes, Quirijn de Lang, Peter Lusse, Jimmy Hutchinson, Bert Simhoffer, Roon Staal, Lotte Geertsma en Remko Harms (en een groot ensemble).

Toch enkele bekende namen zie ik.. en "onze" Dirk Brossé

Mag ik dit qua niveau vergelijken met de musical Tschov van enkele jaren geleden (met Boudewijn de Groot !!!). Of is het van een heel ander kaliber? Afgaande op jouw recensietje is het precies toch niet zo....

Ik vond Tsjechov muzikaal gezien beter. Dit album (dus ook de musical zelf) begint op zich veelbelovend, maar kakt dan te snel in en wil niet echt meer opleven.

avatar van c-moon
Leuke Nederlandse uitdrukking toch "kakt in"... van het werkwoord "inkakken"????

Bedankt voor de info, Aero !