Typisch plaatje een stukje buiten mijn comfortzone. Een band die bestaat uit een drummer en een bassist en heel veel toeteraars. Hoog, laag en er tussenin toetert naar elkaar toe en van elkaar af, om elkaar telkens weer ergens in het midden te vinden.
In een vrolijke en eclectische vorm van jazz rock waar een basismelodie altijd duidelijk in het gehoor blijft, overheerst het spelplezier en niet de muzikale spierballen. De drummer doet misschien moeilijke dingen om het voor zichzelf spannend te houden, daarover heen dartelt en schalt het koper. Alles bij elkaar een soort van onweerstaanbare vrolijkheid.
Gallowstreet doet mij aan twee dingen denken. Aan de ene kant de frivole optredens van Jungle By Night en anderzijds de vroege jazz rock van Blood, Sweat & Tears en Chicago Transit Authority uit 1969. Ik heb dan ook steeds de neiging om 'You Made Me So Very Happy' te zingen over de instrumentale muziek op Hot Lava Sex Machine.
Vreemd genoeg(?) dacht ik op basis van de hoes echt iets totaal anders te gaan horen. Hoe dan ook was dat vrijwel zeker minder verrassend geweest en zelfs, wie weet, minder goed. Een hele leuke verrassing deze plaat.
Het hele verhaal staat hier op WoNoBlog:
WoNoBloG: Hot Lava Sex Machine. Gallowstreet - wonomagazine.blogspot.com