FM - Tough It Out (1989)

1. Tough It Out (3:41)
  2. Don't Stop (4:10)
  3. Bad Luck (4:37)
  4. Someday (4:02)
  5. Everytime I Think of You (4:37)
  6. Burning My Heart Down (3:58)
  7. Dream That Died (4:08)
  8. Obsession (3:54)
  9. Can You Hear Me Calling? (5:38)
  10. Does It Feel Like Love (4:23)
  11. Feels So Good (4:16)
Harder dan de voorganger. De eerste 2 songs vind ik het minst goed. Met enkele toppers. Prima aor met prachtige vocals.

avatar van vielip
Inderdaad een harder album dan z'n voorganger. Dit komt echter puur door de wat stevigere produktie. De nummers zijn namelijk van hetzelfde kaliber. Sterke AOR/Melodic rock songs met prima zang van Overland. Als geheel vind ik deze toch ietsje minder dan het debuut.

Ozric Spacefolk
Precies de goede balans tussen keyboards en gitaars. Alleen het drumgeluid, daar moet ik even aan wennen.

Zang is waanzinnig, songwriting ook, maar ik zie dat Desmond Child meeschrijft, dus dat zit werl goed.

Plaat is overigens geproduceerd door Neil Kernon, die schijnbaar een stuk of 96 gouden en platinum platen heeft geproduceerd. Dus dat zit dus ook wel goed. (grappig om te zien, dat hij zowel zoete pop als smerige death metal voor zijn rekening neemt, van Hall & Oates tot Cannibal Corpse)

avatar van horned_reaper
Someday is wel echt een bazen nummer!

Mssr Renard
Erg fijne, pretentieloze hardrockplaat. Een beetje in het straatje van Bon Jovi, maar wel net even een beetje steviger. Lekkere meezangers en wat lekker stevige drums en riffs.

Niks aan de hand-rock, maar wel lekker.

avatar van vielip
De hulp van ene Desmond Child werd destijds ingeroepen door het platenlabel. Want er moest gescoord (en dus gecasht) worden vond men. In de States dan toch want in thuisland Engeland waren ze al redelijk populair. Hij schreef mee met de nummers Bad luck en Burning my heart down zo uit n'n hoofd. Dat lukte helaas maar een klein beetje waardoor de grote doorbraak er nooit kwam.