Frankie Goes to Hollywood - The Best Of (2013)

Label: Metro Select

1. Relax (3:57)
  2. Two Tribes (4:12)
  3. Rage Hard (5:08)
  4. The Power of Love (5:29)
  5. War! (4:12)
  6. Watching the Wildlife (4:19)
  7. Maximum Joy (5:20)
  8. Welcome to the Pleasuredome (5:08)
  9. Ferry Cross the Mersey (And Here I'll Stay) (4:05)
  10. For Heaven's Sake (4:29)
  11. Kill the Pain (6:16)
  12. Born to Run (3:56)
  13. Warriors of the Wasteland (4:53)
  14. Relax [Sex Mix] (16:24)
  15. The Power of Love [12" Version] (9:30)
  16. Two Tribes [Annihilation12" Version] (9:08)
  17. Welcome to the Pleasuredome (How to Remake the World) (11:43)
  18. Rage Hard (17:11)
avatar van frolunda
De zevende verzamelaar alweer,en dan reken ik de remix albums nog niet ééns mee,van een band die slechts twee reguliere albums op zijn naam heeft staan.Afgezien van wat leuke remixen op het einde,waarvan ik niet weet of ze al eerder op plaat verschenen zijn (en dat al zeker niet ga uitzoeken) is deze best off van Franky goes to Hollywood dan ook totaal overbodig.
Vond het sowieso altijd al een wat gemaakte band die teerde op de producerskwaliteiten van Trevor Horn,al moet ik er wel bij zeggen dat alle grote hits door Frankie Goes to Hollywood zelf geschreven zijn (het spelen daarvan werd op Welcome to the Pleasuredome nog grotendeels door sessiemuzikanten en Trevor Horn zelf gedaan),dus enig talent kan ze ook weer niet ontzegt worden.En vooral de eerste twee Relax en Two Tribes zijn nog steeds lekkere nummers en staan tegenwoordig toch wel als klassiekers te boek.Vond ook de cover van Bruce Springsteen's Born to run best aardig.
Op de nummers van hun tweede album Liverpool van deze verzamelaar (onder andere Rage Hard ,Watching the Wildlife,Warriors of the Wasteland en Maximum Joy) is Trevor Horn er niet meer bij en is het allemaal toch een fractie minder.En ook al zaten er nog best een paar aardige nummers tussen,de grote successen waren voorbij.Vervolgens,een jaar later (1987) was de band een zelfde lot beschoren.

avatar van lennon
de 7e verzamelaar, dat is inderdaad in herhaling vallen, maar 3 x hetzelfde bericht in 3 minuten is dat ook