Liz Vice - Save Me (2018)

Soul
Uitgebracht in eigen beheer

1. Drift Away (3:06)
  2. Baby Hold On (3:27)
  3. Brick by Brick (4:59)
  4. Red Roses (3:43)
  5. Fancy Feet (2:41)
  6. To Dance with Death (4:19)
  7. Save Me (3:43)
  8. Where Can I Go (2:07)
avatar van E-Clect-Eddy
Vanaf vandaag tijdelijk te beluisteren, vóór de officiële release volgende week vrijdag, via een stream van NPR first listen

Ken deze zangeres niet, maar wat ik hoor is warme Soul en/of soulvolle Gospel met wat Roots, R&B en Jazz invloeden met licht devote teksten, maar niet te opdringerig noch prekerig.

Meest interessante nummer: Where Can I Go ingetogen, licht experimenteel, Lo-Fi

avatar van Nicolaas1974
Eerste album is echt geweldig, draai de plaat regelmatig. Wat me opvalt aan het nieuwe album is dat het nog geen half uur duurt?

avatar van heartofsoul
Heel warm geproduceerd en stijlvol album in het genre "moderne soul". Al ben ik dan niet zo bezig met het plaatsen van muziek in hokjes. Jammer evenwel dat dit een "eigen beheer" release is, waarvoor je op streamingdiensten e.d. bent aangewezen. Maar goed, Save Me is een prachtig album dat gehoord mag worden. Ten eerste heeft Liz Vice een heel mooie stem, en daardoor bleef ik geboeid luisteren. Verder zijn de songs geïnspireerd en bepaald niet inhoudsloos en is de instrumentatie bovengemiddeld goed. Ik ben echter bang dat dit album tenonder gaat in de vloed van releases en aan het eind van het jaar niet meer genoemd zal worden.

avatar van E-Clect-Eddy
Prachtige stem... duidelijk te horen op To Dance with Death

avatar van Reijersen
Haar debuut uit 2014 beviel mij zeer goed en was dan ook verheugd met deze nieuwe plaat. Wat duidelijk niet veranderd is, is de wat zware maar even zo warme stem van Liz. Wat helaas wel verander is, is de muzikale omlijsting. Was die toen heel interessant, is deze nu te standaard en weinig boeiend.