Jeffrey Osborne - Worth It All (2018)

1 stem

Soul / R&B
Label: Mack Avenue

1. Let a Brotha Know (4:16)
  2. Greatest Night (4:17)
  3. Just Can't Stand It (3:31)
  4. Worth It All (4:22)
  5. Stay the Way You Are (4:40)
  6. I Want You (4:22)
  7. Summer Nights (5:31)
  8. Work It (4:05)
  9. Saving My Love (4:13)
  10. Can't Help Myself (3:52)
  11. Your Lover (4:13)
  12. That Man (4:07)
avatar van Reijersen
Al sinds de jaren ’80 maakt hij al z’n muziek. Osborne zat ook in USA for Africa. Dit album opent met een old school vibe en trekt dat zo’n drie nummers door. Daarna verzand het even in te overdreven gezongen ballads voor 4 nummers om dan overgeproduceerd verder te werk te gaan.

avatar van gaucho
Reijersen schreef:
Al sinds de jaren ’80 maakt hij al z’n muziek.

Zeg maar gerust in de jaren zeventig. Toen maakte hij op mij de meeste indruk als zanger van L.T.D. (Love, Togetherness and Devotion), die je ongetwijfeld kent van hits als Back in love again, Holding on, Love ballad (ook bekend in de coverversie van George Benson) en Shine on.
Op veel van die albums staan heerlijke funknummers, maar dat laatste nummer - een ballad uit hun nadagen en hun grootste Nederlandse hit - geeft aan in welke richting zijn solocarriere zich zou begeven. Ik heb nog 2 platen van 'm uit de jaren tachtig. Die zijn niet onaardig, maar ik herken het bovenstaande stramien wel: teveel ballads en overgeproduceerde pop. Als funkzanger was-ie op zijn best.

Ik ken dit plaatje niet, maar zal er toch eens naar luisteren op Spotify. Benieuwd hoe zijn stem klinkt na al die jaren.

avatar van Reijersen
gaucho schreef:

Zeg maar gerust in de jaren zeventig. Toen maakte hij op mij de meeste indruk als zanger van L.T.D. (Love, Togetherness and Devotion).

Klopt hoor
Ik doelde op z'n solocarrière.

avatar van gaucho
Ha, dan klopt het natuurlijk. Kon me ook al niet voorstellen dat zo'n soulkenner als jij geen weet had van L.T.D.