Soulsavers - Tough Guys Don't Dance (2003)

Label: Duffusion

1. Cabin Fever (5:09)
  2. Love (5:24)

met Josh Haden

3. San Quentin Blues (4:02)
  4. Rumblefish (4:01)
  5. Down So Low (4:33)

6. Texas Taliban (3:07)
  7. Closer (5:52)
  8. Precious Time (4:31)

9. Blackout (4:13)
avatar van Mr. B
Goed album, haalt het wat mij betreft nog niet bij It's Not How Far You Fall, It's The Way You Land, maar dat kan ook heel goed te maken hebben met de aan-/afwezigheid van oppergrafdelver Mark Lanegan.

De instrumentale songs zijn echt onheilspellend goed, maar bij de vocalen van Josh Haden haak ik af. Dit heeft niets met de zanger te maken, maar met de songs zelf, die bij mij niet landen en zelfs een beetje irriteren, door het zoetsappige geneuzel.

Voorlopig 3,5* al zijn de instrumentale nummers stuk voor stuk 5* waard.

avatar van matthijs
Heerlijke plaat! Was aan het aantal stemmen te zien een van de eerste in NL die deze plaat kende...

avatar van Cor
Cor
De 2e en 3e plaat kende ik al, de 4e is net uit. Allemaal aanraders. En dat geldt ook voor dit debuutalbum, hoewel de heren daarna alleen maar beter werk hebben gemaakt. Maar ook deze plaat kent aangename melodielijnen en geluiden. Het heeft altijd iets spannends en mystieks, een plaat van Soulsavers. In tegenstelling tot Mr. B. haak ik niet af bij de vocalen van Josh Haden, maar hij kan niet tippen aan de inbreng van Mark Lanegan op plaat 2 en 3 en op de mooie inbreng van Dave Gahan op het nieuwe album.
Ik hoor soms ook een Massive Attack achtige groove op dit album.

avatar van matthijs
Nog steeds maar 9 stemmen?! Deze is echt geen mindere in hun discografie. Onbekend maakt...?