Robert Belfour - Pushin' My Luck (2003)

Blues
Label: Fat Possum

1. Hill Stomp (2:59)
  2. Breaking My Heart (5:01)
  3. Pushin My Luck (4:34)
  4. Go Ahead On (4:23)
  5. You Got Me Crying (4:05)
  6. I Got My Eyes on You (4:32)
  7. Sweet Brown Sugar (3:43)
  8. Stayed Awake (3:39)
  9. Crazy Ways (4:17)
  10. I'm Gonna Leave (3:43)
Hendrik68
Op 25 februari van dit jaar overleed Robert "Wolfman" Belfour, een van de meest vooraanstaande artiesten in het North Mississippi Hill Country Blues genre. Hij werd geboren in Red Banks, Mississippi dat vlakbij de bakermat van het genre ligt: Holly Springs. Het is dan ook logisch dat hij al vroeg in aanraking kwam met de grote mannen uit die plaats zoals, Junior Kimbrough, Otha Turner en RL Burnside. Zijn muziek zou ook behoorlijk wat raakvlakken met beide heren krijgen. Grote verschil was dat Belfour aan een meer traditionele aanpak vasthield. Daar waar Burnside aan het experimenteren sloeg en Kimbrough zijn accent vooral legde op de hypnotiserende ritmes daar bleef Belfour de countryblues veel meer trouw. Soms doet zijn spel me wel wat denken aan Lightnin' Hopkins. Mensen die van de country blues houden hebben in de albums van Belfour een paar parels te pakken.

avatar van spinout
In het boek Mississippi The Blues Today! van Robert Nicholson uit 1998 staat een nogal triest verhaal over een optreden van Belfour in Murphy's Bar in Memphis, Tennessee. De karige belangstelling voor de muzikant van de 11 aanwezige bezoekers is onthutsend. Ik had hem daar graag zien optreden!
Deze worp is net wat minder als het uitstekende debuut van 2000. Iets minder spannend.

avatar van Supersid
Schitterend bluesalbum, helemaal naar mijn meug. Zoals hierboven reeds vermeld is de man eveneens voorzien van een zeer treffende stem.

avatar van MarkS73
Erg mooi album, geweldige stem en zijn gitaarspel is een genot om naar te luisteren.