Michael Franks - The Music in My Head (2018)

Jazz
Label: Shanachie

1. As Long as We're Both Together (6:04)
  2. Suddenly Sci-Fi (4:35)
  3. The Idea of a Tree (5:05)
  4. Bluebird Blue (4:23)
  5. To Spend the Day with You (6:13)
  6. Bebop Headshop (4:21)
  7. Where You Hid the Truth (5:52)
  8. The Music in My Head (4:57)
  9. Candleglow (5:43)
  10. Waterfall (5:28)
avatar van E-Clect-Eddy
Even 4 nummers van beluisterd: als je ooit één nummer van Michael Franks hebt gehoord dan herken je ze meteen. Heel herkenbare heldere stem en zijn ingetogen manier van zingen past goed bij de composities die bedrieglijk eenvoudig lijken maar wel blijven boeien. De teksten zijn licht naïef maar wel telkens kleine verhaaltjes.

Fijn om mee wakker te worden of mee naar te gaan slapen.

avatar van spoon
Het is haat of liefde met Michael Franks. Persoonlijk vind ik het gruwelijk suf, maar kan ook best begrijpen dat de relaxte sfeer je aanspreekt...Achtergrond muziekje bij foute barbecue party o.i.d.

Doet soms wat denken aan (en bij mij vooral verlangen naar) Steely Dan of Mose Allison.