Karan Casey - Distant Shore (2003)

Ierland
Wereld
Label: Shanachie

1. Distant Shore (4:12)
  2. Another Day (4:05)
  3. Song of Lies (3:52)
  4. The Curra Road (3:49)
  5. The Ballad of Tim Evans (3:09)
  6. Just a Note (3:32)
  7. Lord MacDonald's (3:16)
  8. Quiet of the Night (3:59)
  9. Bata Is Bothar (4:02)
  10. The Four Loom Weaver (3:52)
  11. The Jute-Mill Song (3:04)
avatar van potjandosie
het derde album van de Ierse zangeres Karan Casey "A voice so beautiful, it's almost impossible to avoid falling under her spell", afkomstig uit Killmeaden, County Waterford is mijn eerste kennismaking met haar muziek. leerde haar kennen via de fijne bijdragen die zij leverde aan de onvolprezen "Transatlantic Sessions". voordat zij zich op haar solo carrière ging richten, was zij 4 jaar lang lead zangeres van de Iers/Amerikaanse folkgroep Solas. Karan is onderdeel van de Ierse folkrevival en staat er om bekend dat zij de traditionele Ierse muziek nieuwe richtingen mee wil geven. op dit album staan 2 bewerkte traditionals (7 en 10), en nummers van "hedendaagse" songwriters o.a. Billy Bragg, die het prachtige titelnummer Distant Shore componeerde (1 van de hoogtepunten op dit album), "Another Day" van Tim O'Brien en Darrell Scott, en "The Ballad of Tom Evans" van de Schotse folkzanger wijlen Ewan MacColl. alle songs worden door haar in de Engelse taal gezongen, uitgezonderd track 7) Lord MacDonald's dat in in Schots Gaelic (mede door Karen Matheson) en 9) Bata Is Bothar dat in Iers Gaelic wordt gezongen. een modern "traditioneel" album met smaakvolle arrangementen, sterke melodieën en muzikaal perfect omlijst. minder traditioneel dan de albums van haar Schotse collega Julie Fowlis. haar laatste in 2023 verschenen album "Nine Apples of Gold" werd door critici en publiek goed ontvangen. zag hier op MuMe nog geen recensie van. wellicht iets voor Lura of Erwinz om hier iets over te melden. dit "Distant Shore" werd geproduceerd door Donald Shaw, bekend van de Schotse folkgroep Capercaillie en opgenomen in studios zowel in Ierland als Schotland

de muzikanten op dit album:
Robbie Overson: 12-string guitar, acoustic guitar
Even Vernal: electric bass, double bass
James MacKintosh: drums, percussion
Donald Shaw: accordion, piano, keyboard, Wurlitzer
James Grant: acoustic guitar
MIchael McGoldrick: low whistle, bodhran, flute
Dirk Powell: banjo
Paul Meehan: bouzouki, acoustic guitar