Pardans - Heaven, Treason, Women (2016)

1 stem

Denemarken
Rock / Punk
Label: Third Coming

1. Let Darkness Descend (4:52)
  2. Moonlit Bags of Meat (2:13)
  3. Over the Alps, Into Milan (3:49)
  4. Blow Me (Some More Wind in My Sails) (1:51)
  5. Under the Sun, Under Your Dress (4:22)
  6. Eurostar (4:31)
  7. Her, the Money, the Heels (5:25)
  8. Roared with Delight * (4:02)
avatar van E-Clect-Eddy
Omdat ze binnenkort Amsterdam aan zullen doen, eens naar hun video op Bandcamp gegluurd en dat beviel wel. De tags die ze erop plakten: Rock, No Rock, No Wave, Post-Punk en uit Denemarken dus.

Met in de band een violist en een tenor saxofonist en vandaar dat Discogs er dan Avant-garde en Experimental op plakt. Klinkt ook wat Lo-Fi maar niet geheel vreemd bij Post-Punk / Punk. Alhoewel de zanger niet heel goed verstaanbaar is, staan de vocalen wel goed voor in de mix. De stijl van zingen doet soms wat denken aan David Byrne, maar zou ook passen in Core / Metal band. Wat eclectische arrangementen maar gestructureerd genoeg om in een Pop of Rock format te passen, met wel een Free Jazz jasje. Arty noemt het label als één van de specialismen. Zou ook wel hier op van toepassing kunnen zijn. Zou Killing Joke fans kunnen aanspreken want klinkt wel als de eerste singles van die band.

Let Darkness Descend gaat een beetje alle kanten op heeft vele tempowisselingen, van traag tot razendsnel maar dat houdt het wel boeiend.

Moonlit Bags of Meat is één van de twee singles, bonustrack Roared with Delight de andere.

Misschien het volgende interessante kennismaking dit jaar met een Post Punk bandje na BODEGA.

Ze hebben nieuwe single uit When Come the Rats, als ik de titels zo lees dan denk ik dat ze nog een paar lessen Engels kunnen gebruiken. Maar hierdoor ook apart zodat het opvalt tussen andere acts in / uit deze scene.

Lijkt me interessant om eens live te zien.