Brandon Fields - Everybody's Business (1991)

1 stem

3. Eearth Laws (7:01)
  4. All Fa' Nuthin (6:40)
  5. Phone Sax (0:55)
  6. Slop Dippin' (5:24)
  7. Everybody's Business (7:16)
  8. Blue Star (6:49)
  9. Guilt by Association (6:49)
  10. Larry's World (2:14)
avatar van Chet
Hm..... album staat wel op musicmeter, maar niemand heeft er op gestemd? Laat staan dat er een berichtje is geplaatst.......

Ik zal ooit al mijn bevindingen wel eens opschrijven, maar heb momenteel (te) weinig tijd.
Hoogtepunt van het album voor mij: het beeldschone Painted Clouds!
Fraaie sopraan sax van Fields aangevuld met de keyboard van Walt Fowler, piano van David Goldblatt, bas van John Peña, drums Gary Novak en percussie van Luis Conte.
Als opmerking staat bij het nummer: inspired by Georgia O'Keeffe. Dit blijkt een Amerikaanse kunstschilderes die leefde van 1887 tot 1986. Fields schreef het nummer samen met Gina Kronstadt.
Wordt vervolgd.

avatar van Chet
Belofte maakt schuld........ Een stukkie schrijven over Everybody's Business van saxofonist Brandon Fields en zijn band (samenstelling: zie eerste bericht).

Opener B-Sting is funky stuff met een heerlijke baspartij van John Pēna.
Over de tweede track Painted Clouds heb ik hierboven alles al gezegd........ Prachtig!!!
Earth Laws schiet een beetje alle kanten op. Het soort Jazz waar niet-liefhebbers van dit genre wellicht nerveus van worden. Mooie bijrollen van trompettist Walt Fawler, drummer Gary Novak en percussionist Luis Conte.
All Fa' Nuthin is mede gecomponeerd door bassist Peña en dat is duidelijk te horen. Net als op de vorige track, naast de prominente bas, eveneens lekker slagwerk. Er zitten wat vocalen tussendoor die ik niet thuis kan brengen. Het lijken wel fragmenten uit een speelfilm o.i.d.
Phone Sax........ wat moet ik ervan zeggen? Het is een conversatie van een minuut tussen de sax van Fields en de stem van Gina Kronstadt.
Op Slop Dippin' is de hoofdrol voor de (mede)componist van het nummer, toetsenist David Goldblatt.
Titeltrack Everybody's Business is een relaxte ballad. Fraai samenspel van Fowler en Fields die steeds elkaars solo naadloos overnemen.
Bij Blue Star staat tussen haakjes "For The Hopi Indians", een Indianenvolk uit Arizona.
Verdere toelichting van Fields omtrent het waarom ontbreekt en heb ik ook nergens terug kunnen vinden.
Het is een fraai ingetogen nummer waarin Fields voor het eerst naast de Alt Sax eveneens op een Alt Fluit speelt. Wederom eveneens het schitterende geluid van de Flugelhorn van Walt Fowler.
Guilt By Association is een nummer waarbij het lastig is om stil te blijven zitten. Beetje Zuid-Amerikaans tintje met fraaie percussie van Conte.
Larry's World is een beetje mysterieus...... Paar raadselachtige samples klinken tussen de onheilspellende klanken. Bijzonder slotakkoord, laten we het daar op houden. Het duurt (gelukkig) maar twee minuten.

Al met al is Everybody's Business een album dat ik nog zeer regelmatig opzet en nimmer verveelt.