Moonspell - Lisboa Under the Spell (2018)

Portugal
Label: Napalm

1. Wolfshade (A Werewolf Masquerade) (10:40)
  2. Love Crimes (7:43)
  3. Of Dream and Drama (Midnight Ride) (4:06)
  4. Lua D' Inverno (2:03)
  5. Trebaruna (4:49)
  6. Ataegina (4:51)
  7. Vampiria (8:46)
  8. An Erotic Alchemy (10:38)
  9. Alma Mater (6:51)
  10. Perverse Almost Religious (1:09)
  11. Opium (2:53)
  12. Awake! (2:59)
  13. For a Taste of Eternity (4:32)
  14. Ruin & Misery (4:20)
  15. A Poisoned Gift (5:58)
  16. Raven Claws (4:29)

met Mariangela Demurtas

17. Mephisto (6:35)
  18. Herr Spiegelmann (7:08)
  19. Fullmoon Madness (7:33)
  20. All Gone from the Wild / la Baphomette [Intro] (2:38)
  21. Breathe (Until We Are No More) (5:37)
  22. Extinct (5:02)

met Carolina Torres

23. Medusalem (5:23)
  24. Domina (5:27)
  25. The Last of Us (3:32)
  26. Malignia (5:34)
  27. Funeral Bloom (5:22)
  28. A Dying Breed (7:22)
  29. The Future Is Dark (8:32)

avatar van Eddie
Hoop oude nummers. De teaser ziet er wel heel vet uit!

avatar van Eddie
Wat een extreem vet nummer blijft Alma Mater toch! Kippenvel!

avatar van the crook
Eddie schreef:
Wat een extreem vet nummer blijft Alma Mater toch! Kippenvel!

Inderdaad...maar wat mij betreft alleen de studioversie, live knalt het jammer genoeg nooit écht hard genoeg. Daarnaast is Fernando's stem ook aan de zwakke kant tegenwoordig.

avatar van Eddie
Dit is inderdaad wel zo'n nummer die het live nooit helemaal haalt bij de studio versie. Dat vind ik sowieso bij moonspell een beetje het geval, de sfeer op de platen is live moeilijk na te doen.

avatar van Eddie
Misschien schop ik een open deur in, maar spelen ze op deze plaat niet ‘Wolfheart’,’Irreligious’ en ‘Extinct’ in zijn geheel? Daar kan ik me best mee vermaken overigens. Wolfheart is een altime favorite, irreligious heb ik altijd zwak voor gehad en Extinct vind een supervette plaat!

avatar van Darkzone
Voor kerst heb ik mijzelf deze 3cd/dvd/blu-ray kado gedaan. 22 euro.
Ik ben erg benieuwd. De band heeft er veel energie en liefde in gestoken, dus zal het wel een knaller zijn. Bijzonder dat ze bij Extinct met een nieuw nummer beginnen (All Gone From The Wild) en gaan ze over op La Baphomette als intro, ipv als harmonieuze afsluiter. Ik kijk er naar uit!

avatar van Darkzone
Gisteravond de Extinct-show op blu-ray bekeken en wat meteen opvalt, is dat de afwezigheid van een 5.1 surround mix een groot gemis is. Volgens mij hebben alle live-dvd's/blu-rays alleen een stereo mix. Daardoor komt ook de Extinct-show niet goed tot zijn recht en dat is jammer.
Misschien dat het geluid op de cd veel beter klinkt.