Webb Wilder and the Beatnecks - Powerful Stuff! (2018)

Rock / Roots
Label: Landslide

1. Make That Move (3:28)
  2. New Day (5:44)
  3. No Great Shakes (3:25)
  4. Lost in the Shuffle (4:54)
  5. Powerful Stuff (3:48)
  6. Ain't That a Lot of Love (3:40)
  7. I'm Wild About You Baby (3:10)
  8. Animal Lover (6:00)
  9. Nutbush City Limits (2:26)
  10. High Rollin' (2:28)
  11. Catbird Seat (2:54)
  12. Hey Mae (2:02)
  13. Revenooer Man (2:34)
  14. Is This All There Is? (3:13)
  15. Dead and Starting to Cool (2:59)
  16. Lucille (3:05)
avatar van johans
Mijn recensie op het Altcountryforum.nl

Zo doe je dat dus om als 64-jarige rock ‘n roller onder de aandacht te blijven. Je brengt een nieuwe collectie met oude niet eerder door jou op plaat uitgebrachte liedjes op de markt met een toepasselijke titel (Powerful Stuff). Of beter nog het album laten openen met het veelzeggende en enthousiaste Make That Move, waarmee de toon direct wordt gezet. De eerste voetjes kunnen van de vloer. Een klein uur denderen de Amerikaanse zanger Webb Wilder samen met de begeleiders van The Beatnecks in de overtreffende trap door met opwindende en goudeerlijke gitaarmuziek. Schatplichtig aan onder meer The Long Ryders, The Gun Club en The Beat Farmers.

Als de enerverende rock ‘n roll en rootsmachine eenmaal op stoom komt is deze niet meer te stuiten. Een band in topvorm en dikke pret. Hoofdzakelijk gebaseerd op twee gitaren, bas en drums. De opnames zijn grotendeels live vastgelegd tussen 1985 en 1993. Een bekroning voor zijn creatieve periode. En o … wat klinkt dit album lekker in een prettig ongedwongen sfeertje. Dit resulteert in een feestelijk plaatje met een overdosis aan tomeloze energie. Naast de liedjes die gepend zijn door de vaste schrijfpartner Robert Stockton Field worden we ver terug in de tijd gekatapulteerd door zijn interpretaties van andermans composities zoals Lucille, Nutbush City Limits en Hey Mae.