Melotron - Für Alle (2018)

Duitsland
Electronic / Pop
Label: Out of Line

1. Willkommen (6:18)
  2. Alles Auf Anfang (4:54)
  3. Menschen (4:01)
  4. Junkie (4:42)
  5. Wo Ist Dein Problem (4:05)
  6. Hätte, Wenn und Aber (2:52)
  7. Der 2. Planet (4:09)
  8. Sleep Well (3:43)
  9. Eigentlich (3:02)
  10. Und Dafür (3:16)
  11. Dein Glück (7:14)
avatar van E-Clect-Eddy
Tanz mit dem Teufel was alweer 18 jaar geleden op alternatieve party's de kennismaking met deze Futurepop act uit Duitsland. Tien jaar geleden leek het dat ze er mee stopten maar 4 jaar geleden kwamen ze weer terug en dit is het vervolg daarop.

Ik luister graag naar die warme half vertellende stem van Andy Krüger, die ook nu weer goed herkenbaar is in de single Wo Ist Dein Problem.

Helaas vermoed ik dat ook dit album wel aangenaam zal zijn om te luisteren maar verder geen potten kan breken en na wat luisterbeurten in de vergetelheid zal geraken... maar wie weet.

avatar van E-Clect-Eddy
De eerste beluistering valt veel beter dan ik vooraf had verwacht... misschien dat ik deze wel meer dan een paar keer ga luisteren. Mogelijk zelfs leuk genoeg voor mijn album Top 50 van dit jaar.

Bij de eerste beluistering klinkt EIgentllch als beïnvloed door de 80s stroming NDW (Neue Deutsche Welle). De rest van het album neigt naar Synthwave / Darkwave met af en toe een dotje EBM.

Misschien ook iets voor Alicia ?

avatar van Alicia
Bedankt. voor deze tip, Eddy! Het album staat op de luisterlijst. Ben benieuwd!

avatar van Alicia
Ja en nee!

Aardige, soms redelijk dansbare synthpop, maar helaas... de melodietjes 'ansich' - om maar even in de landstaal van deze ietwat stijve zanger te blijven, spreken mij niet of nauwelijks aan.
En ook al doet het album mij heel in de verte denken aan Diary of Dreams of The Beauty of Gemina - eveneens uit deze 'contreien' - dan vind ik dit elektronische geluid toch 'luchtiger' en stukken minder 'synth/darkwave' dan bijvoorbeeld de beide laatst genoemde formaties.