GusGus - Forever (2007)

IJsland
Dance
Label: Gung Ho!

1. Degeneration (4:13)
  2. You Never Change (4:54)
  3. Hold You (7:25)
  4. Need in Me (7:41)
  5. Lust (5:04)
  6. If You Don't Jump (You're English) (6:36)
  7. Forever (4:04)
  8. Sweet Smoke (4:09)
  9. Porn (5:44)
  10. Demo 54 (7:07)
  11. Moss (7:18)
  12. Hold You [Hermigervil's Rmx] * (5:52)
  13. He's So Hot * (5:08)
  14. Lust [Live] * (10:53)
  15. Moss [Tim Deluxe Rmx] * (9:21)
  16. Need in Detroit * (4:04)
  17. Need in Me [President's Wildpitz Edit] * (6:28)
  18. Moss [Greg Churchill Rmx] * (6:54)
  19. Gus Gus Late Night (Interview) * (2:30)
Ik ken Gus Gus al zeker een jaar of 10, maar eigenlijk hebben ze me nooit overmatig geinteresseerd, een enkele fijne single daargelaten. Dat is wel anders met dit album. De band is flink ingekrompen (ik geloof dat ze van pak 'm beet 15 naar naar 3 of 4 bandleden zijn gegaan) en de muzikale koers is ook behoorlijk gewijzigd. Het vreemde, artistiekerige is er wel zo'n beetje vanaf en wat overblijft is een elftal aan compromisloze dansvloerkrakers. Spannende, opzwepende electro met een flinke lading soul en sex.

Het is jammer dat het tempo erop het einde een beetje uit gaat, anders zou dit de eerste voltreffer van 2007 zijn, maar dat dit album in mijn jaarlijstje gaat eindigen is haast wel zeker.

avatar van Zwammer
Hmm Herman, je maakt wel nieuwsgierig, ik zal dit ook eens proberen
Mooie cover trouwens

Je vindt die cover spuuglelijk zeker? Ik ook.

avatar van VanDeGriend
Als je deze aardig vindt, kun je voorganger Attention ook prima uitproberen

avatar van tnf
tnf
Over de hele linie vind ik het album twijfelachtig (goed gemaakt, maar zonder de x-factor, om het zomaar te zeggen), maar het nummer 'Moss' mag er best wezen.

Die zal ik ook eens proberen dan, VDG. Het mooiste moment vind ik de acidbubbelbreak in het 3e of het 4e nummer. Het klinkt daar heel erg begin jaren '90 opeens, maar wel op de goede manier.

avatar van Zwammer
Klinkt erg verfrissend . Of het net als bijv. Gui Boratto een blijvertje is, weet ik nog niet. Het beviel mij echter erg goed, dus ik open met 4*.

Van het vorige album ken ik alleen het nummer David, maar ik zal de andere nummers binnenkort ook eens een kans geven.

En deze cover vind ik juist wel wat hebben haha

avatar van Goodfella
Zwammer schreef:

Hoe kom je bij die vergelijking?

Vind dit nogal gladgestreken meuk vol irritante vocalen.