Powerplay - The Golden Years of Dutch Pop Music (2018)

Alternatieve titel: A&B Sides

Rock / Pop
Label: Universal

1. Love Can Break Your Heart (2:50)
  2. Stage Fright (4:08)
  3. Sailing for You (4:00)
  4. Help Me (3:04)
  5. Make It Alone (3:05)
  6. Doctor (4:09)
  7. Waste of Time (2:56)
  8. Stop (4:00)
  9. Magic (3:26)
  10. Jungle Fever (3:08)
  11. I am Falling (3:28)
  12. Forever Falling [Instrumental] (3:32)
  13. Voices in My Head (3:29)
  14. Voices in My Head [Instrumental] (4:23)
  15. Never Be Back (4:11)
  16. Can't Stand It (3:19)
  17. Midnight Temptation (3:47)
  18. One Summernight (4:40)
  19. You're So Special (4:05)
  20. Christine (4:48)
  21. Anytime at All (2:58)
  22. Even in the Darkest Night (5:11)
  23. Wrap Me Up (4:10)
  24. The Sound of Music (3:19)
  25. Lazy Days of Summer (5:17)
  26. I Don't Really Wanna Know (4:10)
  27. Love Under Fire (4:08)
  28. Rosie (4:05)
  29. Hypnotized (3:50)
  30. Two Worlds, Two Hearts (4:08)
  31. Bad Girls (3:34)
  32. Anytime (3:26)
  33. Wednesday Wonder (4:42)
  34. Can't Say No (2:53)
  35. Sexual Healing [Live] (6:29)
  36. Why Don't We Do It in the Road (3:32)
  37. So Hard to Break a Bad Habit [Live] (5:12)
  38. Welcome Home [Unplugged] (3:38)
  39. Paint It Gold (3:54)
  40. Helen of Troy (3:27)
Vreemde versie van het nummer Welcome home (Unplugged). Lijkt alsof deze versie sneller afgespeeld wordt of de stem van Jan is een octaaf hoger vergeleken bij dit nummer op het album "Welcome home(unplugged)".
Verder een prima verzamelaar met enkele zeldzame nummers waaronder Sailing for you.

avatar van spoiler
jaba59 schreef:

Sterker nog. Welcome Home wordt te snel afgespeeld. Jammer, maar voor de rest een erg prettige verzameling A en B kantjes van Powerplay. Een mooi compleet overzicht van echt alle singles.
Wat mij betreft had Jan van der Meij veel meer succes mogen hebben met deze band.

avatar van loneranger
Een ondergewaardeerde band. De band maakt lekkere, sterke poprocknummers die soms klinken als the Beatles of The Police en dat bedoel ik als een compliment, en soms wat rauwer. Bijvoorbeeld de nummers van het album 'Hypnotized'. Deze collectie luistert prima weg. Jammer dat de band de nodige bezettingswisselingen heeft ondergaan. Al doet dat niets af aan de fijne compositorische - en zangkwaliteiten van Jan van der Meij. Mooi overzicht.

avatar van loneranger
Lang geleden dat ik een plaat elke dag weer opzet. Ik kan hier met plezier naar blijven luisteren. 4 sterren.

avatar van vigil
Ik kon lang niet alles en wat ik kon vond ik leuk maar ook weer niet veel meer dan dat. Maar toch, en dat heb je soms, moest deze verzamelaar er komen. Ten eerste heb ik al een hele rij, ten tweede de losse albums loop je ook niet elke dag tegen het lijf en ten derde het is dus best leuke muziek en Jan van der Meij heeft bij mij wel de gunfactor.

Het gebodene valt mij verder reuze mee, in het begin (het staat chronologisch) rammelt het wel eens aan alle kanten maar dat ligt meer aan de productie, de liedjes zijn sterk. Op de 2de is het soms wel eens te Amerikaans maar dat ligt meer aan de productie, de liesjes zijn sterk. The Beatles noemen als referentie is logisch gezien het enorme succes van Jan op dit moment maar ik hoor dat hier toch niet echt in de muziek terug. Het is toch vooral wavelight (begin cd 1), powerballads en stadionrock (vooral cd 2 gaat het veel richting Def Leppard, 90's Alice Cooper, Mr. Big e.d.).

Ik ben blij dat ik 'm in huis heb.

avatar van RockSpecial
Dit is een kanjer van een verzamel CD in deze serie ! Een grote aanrader voor iedereen die van echte Nederpop houdt !!