38 Special - Special Delivery (1978)

Label: A&M

1. I'm a Fool for You (3:02)
  2. Turnin' to You (4:05)
  3. Travelin' Man (4:18)
  4. I Been a Mover (4:26)
  5. What Can I Do (4:31)
  6. Who' Been Messin' (4:19)
  7. Can't Keep a Good Man Down (3:23)
  8. Take Me Back (5:17)
Mssr Renard
Toen 38 Special als band bij elkaar kwam (Carlisi, Barnes, Van Zant, Lyon en de drummers Grondin en Brookins) viel het gelijk op dat de band twee drummers heeft. Dat komt, omdat zowel Grondin als Brookins jeugdvrienden waren van Barnes, Carlisi en Van Zant, en om één van de twee af te wijzen, vonden ze ook weer niet leuk, dus werden ze beiden aan de band toegevoegd. De drummer-tandem klinkt niet zoals bij The Allman Brothers. Het is meer voor 'sheer power' live en het ziet er tof uit.

Deze tweede worp van de band kent al gelijk de eerste bezettingswijziging. Ken Lyons ruimt het veld voor Lynyrd Skynyrd-veteraan Larry Junstrom. Ook Billy Powell en Dale Krantz werken aan deze plaat mee, wat de link met Skynyrd nog groter maakt. Alle leadzangpartijen worden hier nog door Donnie verzorgd. Pas later zou de band, als reactie op ZZ-Top de leadzang verdelen onder Don en Donnie.

De band klinkt hier iets meer 'eigen' dan op het debuut, en met name het gitaarvuurwerk van Barnes en Carlisi valt positief op. Verder klinkt de band in mijn oren nog teveel als een Skynyrd-kloon ten tijde van Street Survivors.

Verder vind ik dat de plaat een leuke hoes heeft met een koe met twee hoofden, wat wel een grappig detail is. Prima plaat, maar nog niet helemaal de 38 Special die we kennen.