Golden Earring - The Complete Single Collection Volume 1 1965-1974 (1992)

Label: Arcade

1. Please Go (2:57)
  2. That Day (2:31)
  3. If You Leave Me (2:17)
  4. Daddy Buy Me a Girl (2:42)
  5. Sound of the Screaming Day (2:52)
  6. Together We Live, Together We Love (3:09)
  7. I've Just Lost Somebody (3:06)
  8. Dong-Dong-Diki-Digi-Dong (3:01)
  9. Just a Little Bit of Peace in My Heart (5:18)
  10. Where Will I Be (3:52)
  11. Another 45 Miles (4:45)
  12. Back Home (3:52)
  13. Holy Holy Life (3:55)
  14. Jessica (4:25)
  15. She Flies on Strange Wings (4:30)
  16. Buddy Joe (3:50)
  17. Stand by Me (4:31)
  18. Radar Love (5:04)
  19. The Song Is Over (4:48)
  20. Instant Poetry (4:57)
avatar van B.Robertson
Enorm goed overzicht van, aannemelijk, de succesvolste en meest relevante singles + B-sides uit deze periode van (The) Golden Earring(s). Na het droppen van de 's' werd m.i. voor korte tijd The gehandhaafd (Eight Miles High). Heel veel non-album tracks, zo'n grote concentratie tref je niet snel op een GE-compilatie. Where Will I Be vind ik tot het mooiste behoren wat ze opgenomen hebben, zo ook Another 45 Miles in de versie die niet zo bekend is als die van The Naked Truth. Jessica vind ik een pareltje en Instant Poetry lijkt mij een terugkeer naar de hardrock. Zoiets als Things Go Better with Coca-Cola staat er dan weer niet op en ook een albumtrack als In My House ontbreekt (gelukkig). Stand by Me is de meest matige single uit die tijd; nummer opzich gaat nog wel maar dat eindstuk slaat nergens op. Radar Love studio heeft zo onderhand het persoonlijke punt van te vaak gehoord bereikt, B-side The Song Is Over is heel wat beter dan een Suzy Lunacy van Moontan. Nog even doorgaan en het loopt nog eens uit op de volle mep. Zal me benieuwen of Volume 2 ook zo goed is.