FELIZ is een nieuwe band uit Vlaanderen, die, door hard werken een plaat heeft kunnen opnemen in de studio van Joes Brands. Die combinatie levert een introspectief popalbum op met een bijna doorzichtige sound. Ik kan mij voorstellen dat de leden van FELIZ heel gelukkig zijn met het resultaat. Volgens mij komen alle sterke punten van de band naar voren, in een prachtige, brede mix van de opnames.
Vooraan staat Lise Reyners, die met haar zachte stem liedjes zingt over de dingen die voorbij gaan, over liefdes die eindigen, maar naar ze hoopt door een nacht er over te slapen, toch nog goed zullen komen. Achter haar spelen keyboards een grote rol bij de speelsheid van de muzikale invulling. Een piano of orgel geeft de nummers een zwierigheid, die de melancholie van de nummers onderstreept, maar tegelijkertijd een levenslust laat uitstralen die hen van een extra laag voorziet.
FELIZ EP is een plaat moeiteloos past in een rij jonge(re) artiesten die muziek maken die mij zeer aanspreekt. Mevrouw Tamara, Elenne May, maar ook studiogenoten als The LVE kunnen hier genoemd worden.
Arbeid adelt, dat onderstreept FELIZ op haar plaat. De meer dan 100 huisconcerten die werden gegeven om de plaat te bekostigen, hebben de band het inzicht gegeven hoe hun nummers het beste klinken. De intimiteit van de huiskamer is meegenomen naar de studio en hoor. Een prima debuut afgeleverd door deze nieuwe Vlaamse band.
Het hele verhaal staat hier op WoNoBlog:
WoNoBloG: FELIZ EP. FELIZ - wonomagazine.blogspot.com